Doldisen Adams skakade Tottenham

Hört talas om Che Adams? Inte? Fråga inte en Tottenhamsupporter vem han är eller vad han gjorde.

Londonklubben var på god väg att utan problem säkra finalplatsen i den engelska ligacupen. Ledning med 1-0 efter 73 minuter i semifinalreturen och totalt 2-0 tack vare uddamålssegern i den första semifinalen hemma på White Hart Lane.

Då kastade Sheffield Uniteds manager Nigel Clough in 18-årige Adams. Det tog fyra minuter för honom att kvittera och sex minuter att vända till 2-1-ledning - och det av en tonåring som aldrig tidigare gjort mål för klubben.

I det läget väntade förlängning. Men Tottenham hade Christian Eriksen. Dansken inledde med att trycka in en frispark och med två minuter kvar på Bramall Lane rullade han in 2-2-målet som betydde sammanlagt 3-2 till Spurs och final mot Chelsea på Wembley 1 mars.

Publicerad 2015-01-28 kl 22:58