Efter Wilsheres drömmål - Arsenal körde över Norwich

Arsenal är ny ensam serieledare i Premier League.

Idag bjöd man på show.

Jack Wilsheres 1-0-mål mot Norwich var inget mindre än sanslöst snyggt.

Det hade gått en dryg kvart av matchen när mittfältaren Wilshere avslutade på volley bakom målvakten Ruddy. Dessförinnan hade Arsenal låtit bollen vandra som en flipperkula – men under full kontroll – mellan olika offensiva spelare. Det bjöds på klackar, entouchpassningar och skarvar – och vips var Wilshere helt fri.

Han placerade kyligt in ledningsmålet som innebär att Arsenal ensamt toppar tabellen. Andraplacerade Liverpool kryssade tidigare under lördagen vilket gör att de tappar mark i kampen.

I den andra halvleken uttökade nyförvärvet Mesut Özil Arsenals ledning till 2-0 efter en välplacerad nick.

I den 70:e minuten skapade Norwich lite spänning i matchen med sitt 1-2 mål. Jonny Howson gjorde målet. Men Aaron Ramsey tyckte att det räckte med spänning och gjorde 3-1 till hemmalaget i 83:e minuten - assisterad av Jack Wilshere.

Mesut Özil fortsätter att briljera i sin nya klubb och blev tvåmålsskytt i slutet på matchen efter att Aaron Ramsey spelade fram tysken. Arsenals offensiv imponerade stort mot Norwich och Wilshere, Özil, Cazorla, Ramsey och Giroud gjorde lite som de ville.

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Wilshere, Arteta, Flamini, Cazorla, Özil - Giroud.

Norwich: Ruddy - Martin, Bassong, Turner, Olsson - Tettey, Fer, Howson, Snodgrass, Pilkington – Hooper

Publicerad 2013-10-19 kl 17:57