Eriksen tvåmålsskytt när Spurs vände och vann

Christian Eriksen var med sina två mål stor segerfixare för Tottenham som vände och vann mot Sunderland på White Hart Lane.

Den första halvleken såg länge ut att förbli en mållös historia - när tillställningen plötsligt sprakade till liv.

Gästernas Patrick van Aanholt höll sig i den 40:e minuten framme och slog in Adam Johnson fina inlägg till 0-1 och startskottet var skjutet.

Hemmalaget skulle nämligen svara direkt och bara 90 sekunder senare var det kvitterat sedan Christian Eriksen slagit in en målvaktsretur med god hjälp av Sunderlands Lee Cattermole.

Gästerna kom föga oväntat ut med ett lågt försvarsspel till den andra halvleken och med halvtimmen kvar att spela kunde Tottenham tillslut hitta en lucka i gästernas knäsittande försvar.

Mousa Dembele snappade upp en målvaktsretur och gjorde sedan både en och två gubbar innan han med ett vänster-avslut tryckte in bollen bakom Pickford i gästernas mål.

Med tjugo minuter kvar att spela skulle Eriksen sedan återigen skriva in i sig i målprotokollet och hans distansskott via en Sunderland-försvarare och stolpen vackert letade sig in i mål.

Det var emellertid Harry Kane som skulle få det sista ordet då han med tio minuter kvar att spela med en välplacerad straff skrev slutresultatet till 4-1.

Varken Sebastian Larsson eller Ola Toivonen var med i Sunderlands matchtrupp.

I och med segern befäster Tottenham sin fjärdeplats i tabellen.