Galna matchen - Chelsea sätter 6-3 mot Everton

Vilken fullständigt galen match.

Chelsea fixade 2-0 mot Everton efter tre minuter, men det hindrade inte ett jättedrama från att växa fram på Goodison Park.

I slutminuten slog Diego Costa in 6-3 för Londonlaget.

Cesc Fabregas och Diego Costa har briljerat under säsongsupptakten, och borta mot Everton visade de klassen direkt. Med sin fjärde målgivande passning på de tre första omgångarna i Premier League serverade mittfältaren sin landslagskamrat som snyggt slog in sitt tredje mål för säsongen. Då hade bara en 40 sekunder spelats av matchen. Och det blev starten på en sensationell blixtöppning för Chelsea.

Innan klockan tickat upp till tre minuter var ställningen 2-0, och vid det andra målet var det Branislav Ivanovic som slog till. Både då och vid 1-0 handlade det om djupledsbollar som letade sig igenom ett till synes ganska handlingsförlamat Evertonförsvar.

Vid sju minuters spel kunde sedan Tim Howard ha blivit utvisad. Målvakten tog bollen utanför straffområdet, men det missade domaren.

Men kort före pausvilan reducerade Kevin Mirallas till 2-1, och visade därigenom att Everton långtifrån hade gett upp. Istället bjöd båda klubbarna på en helt obeskrivlig andra halvlek. De turades om att rada upp chanser, och två gånger om var Everton nära att jaga ikapp efter att  Chelsea tagit ledningen. Först satte Steven Naismith 3-2-reduceringen och sedan nätade Samuel Eto'o mot sitt gamla lag till 4-3.

Men i slutändan var det Chelsea som drog det längsta strået. Ramires sköt 5-3 innan Diego Costa avslutade en kontring genom att behärskat pricka in 6-3.

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta, Fabregas, Matic, Ramires, Hazard, Willian, Costa.

Everton: Howard, Coleman, Distin, Jagielka, Baines, Barry, McCarthy, McGeady, Naismith, Mirallas, Lukaku.

Publicerad 2014-08-30 kl 20:24