Giroud poängräddare för Arsenal - kvitterade i sista minuten

Olivier Giroud kvitterade när en minut återstod.
När Arsenal var illa ute mot Everton banade han väg när 0—2 blev till 2—2 i slutskedet av matchen.

Arsenal låg under fram till den 83:e minuten borta mot Everton i den andra omgången av Premier League-fotbollen. Liverpoollaget hade gjort två mål i första halvlek, först en nick av Seamus Coleman i den 19:e minuten och sedan satte Steven Naismith andra målet från misstänkt offsideposition precis innan halvtidspaus.

Efter uppryckning och envist jagande kom reduceringen sent. Aron Ramsey, som gjorde 2—1 i mot Crystal Palace på tilläggstid förra veckan, gjorde distinkt Arsenals första mål.

Då kommenderade tränare Arsene Wenger hög press — och mycket riktigt kom kvitteringen. Franske inhopparen Olivier Giroud nickade in målet.

Drogba byttes in

Ett annat tippat topplag — Chelsea — vann sin hemmapremiär mot nykomlingen Leicester. Efter rörigheter i straffområdet hamnade bollen hos Diego Costa i den 62:a minuten, och spanjoren gjorde i sin hemmadebut mål för andra matchen i rad. Eden Hazard ökade på ledningen i den 77:e minuten med ett skott som ändrade riktning via Leicester-försvararen Wes Morgan och gick förbi målvakten Kasper Schmeichel, son till före detta målvakten Peter Schmeichel.

I den 80:e minuten byttes Chelsealegendaren Didier Drogba in i stället för Costa. Ivorianen mottog stort jubel vid ligaåterkomsten till Stamford Bridge.

Aston Villa tätt bakåt

Aston Villa har efter två omgångar inte släppt in ett mål. Laget vann med 1—0 mot Stoke i premiären och spelade under lördagen 0—0 hemma mot Newcastle, som fortfarande är mållöst.

I övriga matcher spelade Jonas Olsson hela matchen när West Bromwich åstadkom 0—0 borta mot Southampton. Swansea vann mot nykomlingen Burnley med 1—0. West Ham besegrade Crystal Palace med 3—1 på bortaplan.

Så startade lagen:

Everton: Howard, Coleman, Jagielka, Distin, Baines, Barry, McCarthy, Mirallas, Naismith, Pienaar, Lukaku.

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Monreal, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Ramsey, Ozil, Sanchez.

Publicerad 2014-08-23 kl 20:19