Inhopparna räddade Arsenal i galet premiärdrama

Premiär i Premier League.
Då bjöd Arsenal och Leicester på vansinnig målfest - och Arsène Wenger visade avgörande fingertoppskänsla.
- Jag föredrar att vara på planen, säger matchvinnaren Olivier Giroud enligt engelska medier.

Fransmannen Alexandre Lacazette värvades till Arsenal för att göra mål. "Gunners" betalade runt 600 miljoner för fransmannen och i premiären mot Leicester visade han varför direkt. Lacazette hittade rätt med pannan redan efter 94 sekunder och gav Arsenal en drömstart.

Men Leicester skulle komma igen och matchen skulle svänga - flera gånger om.

Det inleddes med att Shinji Okazaki ordnade kvitteringsmålet. När Arsenal sedan pressade på för att ta kommandot på nytt kom i stället nästa kalldusch. Jamie Vardy höll sig framme och stötte fram 2-1 från nära håll.

Innan den första halvleken var färdigspelad hade Londonklubben dock kvitterat ännu en gång, den här gången genom Danny Welbeck som från nära håll rullade in 2-2.

Men då var det långt ifrån över. Jamie Vardy såg ut att ha satt spiken i Londonklubbens kista då han rakade in 3-2 - men hemmalaget gav sig inte - och framför allt skulle Arsène Wengers två sena byten spela en avgörande roll.

Det var nämligen Aaron Ramsey och Olivier Giroud, som båda hoppade in med 20 minuter kvar att spela, som vände på steken. 3-3 kom genom Ramsey och när Giroud på ett mycket starkt sett sedan nickade in 4-3 exploderade hemmapubliken.

Arsenal lyckades därefter freda sitt mål och lämnade premiären med tre blytunga poäng.

- Jag föredrar att vara på planen så mycket jag kan men jag vill hjälpa laget att nå våra mål och vi behövde den här segern. Den första matchen för säsongen är viktig för lagets självförtroende och nu måste vi fortsätta, säger Giroud enligt engelska medier.

Arsenal: Cech - Holding, Monreal, Kolasinac - Bellerin, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain - Özil, Welbeck - Lacazette

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs - Mahrez, Ndidi, James, Albrighton - Okazaki, Vardy