TV: Galna avslutningen - Liverpool räddat i 97:e

Martin Skrtel blev stormötets huvudperson.

Liverpool-backen låg först skadad en lång stund - sedan satte han 2-2 på Arsenal, djupt in på tillägstiden han själv legat bakom.

– Det gjorde ont, men det känns okej nu, säger han enligt TT.

Brendan Rodgers taktiska omställning till ett 3-4-3 såg ut att överraska Arsène Wengers Arsenal. Liverpool styrde tillställningen i första halvlek och Philippe Coutinhos förlösande mål såg ut att ge laget ledningen i halvtid, men Mathieu Debuchys kvitterningsnick gav Arsenal 1-1.

I andra halvlek växte Arsenal in i matchen och tog ledningen efter fint spel mellan Santi Cazorla och Olivier Giroud, varpå fransmannens skott letade sig mellan benen på Brad Jones i målet. Samme Giroud råkade sedan, av misstag, trampa på Martin Skrtels huvud och den slovakiske mittbacken blev liggande en lång stund. Det skulle, på sätt och vis, bli avgörande.

Liverpool, som fick se inbytte Fabio Borini ta två gula kort i matchens slutskede, försökte sitt bästa för att utnyttja de nio tilläggsminuterna domaren dömt. I matchens 97:e minuten kom Martin Skrtel, med bandagerat huvud, omarkerad och kraftnickade in 2-2. Arsenal hade farligheter kvar men matchresultatet skrevs till 2-2.

– Jag tycker att vi dominerade. Vi skapade tillräckligt för att vinna matchen. Bra gjort av Martin Skrtel och grabbarna att med tio man få med oss det minsta vi förtjänade, säger Adam Lallana till Sky Sports.

Lagens startelvor:

Liverpool: Jones, Toure, Skrtel, Sakho, Lucas, Henderson, Markovic, Coutinho, Gerrard, Lallana, Sterling.

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Gibbs, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Alexis, Giroud, Welbeck.

Publicerad 2014-12-21 kl 18:55