Ivanovic nickade Chelsea till final

Chelsea slog Liverpool efter förlängning och är klart för final i ligacupen.

I Liverpool slutade det första mötet i ligacupsemifinalen 1-1 och efter det har båda lagen haltat i cupspelet. Bolton lyckades nolla Liverpool på Anfield men ännu värre gick det för Chelsea som tappade 2-0 till 2-4 mot lilla Bradford.

På Stamford Bridge matchades två bra elvor där båda lagen hoppades komma tillbaka med en seger.

I den andra halvleken åkte Chelsea på ett bakslag när Cesc Fabregas krockade glidandes med John Terry och slog sig så illa att han tvingades byta.
Ännu värre blev det för Chelsea i den 78:e minuten när även Felipe Luis tvingades kliva av skadad.

Matchen slutade 0-0, vilket innebar förlängning eftersom bortamål inte räknas efter full tid i ligacupen. Bortamålen räknas däremot i förlängningen så pressen låg tung på Liverpool att göra mål - Chelsea skulle stå som vinnare om matchen förblev mållös efter 120 minuter.

Istället var det Chelsea som tog dock det säkra före det osäkra och i den första förlängningshalvleken slog Willian en inläggsfrispark som Branislav Ivanovic nickade in till 1-0.

Målet blev matchens enda och Chelsea är klart för ligacupfinal mot Sheffield United eller Tottenham. Motståndet avgörs imorgon, onsdag.
Publicerad 2015-01-27 kl 23:24