TV: Welbeck avgjorde toppmötet i sista minuten

Arsenal tog emot Leicester i toppmötet på Emirates Stadium. Det blev en fartfylld match som slutade med en viktig seger för hemmalaget.

Leicester har chockat hela England med sitt briljanta spel och ledde Premier League efter 25 omgångar. Arsenal hade tappat lite i jakten på succélaget och låg på en tredje plats. En jättechans för bortalaget att rycka i tabellen - en måstematch för The Gunners om de skulle hänga med i toppstriden.

Första halvlek kantades av ett otroligt högt tempo, och bra chanser för båda lagen. Arsenal körde igång direkt och fick in bollen i Leicesters straffområde, men bortalaget rensade. På hörnan därefter var Alexis Sanchez nära att nicka in 1-0, men det blev ingen drömstart för hemmalaget.

Det var Arsenal som inledde piggast. De spelade lugnt och säkert, samtidigt som Leicester hade svårt att få igång sitt spel.

Med kvarten spelad visade dock Okazaki att Leicester hade mer att ge. Japanen gjorde en fin löpning och fick också bollen, men blev avblåst för offside. Bortalaget fick därefter igång spelet, och matchen böljade rent chansmässigt.

Någon minut senare sprang bortalagets målvakt Schmeichel långt ut och rensade undan bollen. Därefter fick Vardy ett riktigt kanonläge att sätta 1-0 men Chech räddade. Fantastiskt inlägg från Albrighton.

Det var högt tempo första tjugo minuterna, med chanser åt båda håll. Kanté, som gjorde ett briljant defensivt jobb i första halvlek, testade långskott men bollen gick över.

Chamberlain, som inledde matchen mycket bra, lyckades få in bollen till Alexis Sanchez, som fick ett jätteläge att sätta ledningsmålet, men skottet tog på en Leicester-spelare.

Det blev en del offsides i den första halvleken. Giroud nickade in bollen i mål för Arsenal, men domaren ansåg att han inte var i linje.

Kanté visade att han minsann har ett bra skott. I den 38:e minuten var han nära att skruva in bollen i Chechs bortre hörn, men inte heller den chansen gick in.

Med bara minuter kvar av första halvlek föll Jamie Vardy i straffområdet efter en duell med Arsenals Monreal. Domaren blåste straff, och Vardy satte den säkert till l-0. Det var den sjätte straffen som Vardy har fått med sig denna säsong - dubbelt så många som någon annan spelare i Premier League.

Direkt i andra halvlek var Ramsey nära att kvittera efter en stökig situation i Leicesters straffområde. Bollen smet dock utanför stoplen.

I den 55:e minuten tilldelades Simpson sitt andra gula kort i matchen och åkte därmed ut. Det blev fortsatt spel för Leicester med tio man på planen.

Bortalaget gick nog mest och kikade på klockan den sista halvtimmen. Laget pressades hårt av Arsenal, som kämpade för ett kvitteringsmål.

Det skulle också komma ett mål för hemmalaget. Theo Walcott dundrade in bollen till 1-1, vilket betydde att Leicester hade några långa minuter framför sig.

Som befarat blev det tufft för tabellettan. Arsenal hade ett antal chanser, däribland ett skott från Giroud i slutminuterna som Schmeichel räddade.

Så i den 94:e minuten slog Danny Welbeck till. Arsenal-spelaren nickade in segermålet efter en frispark och fastställde slutresultatet 2-1. Tre oerhört viktiga poäng för Arsenal. Kanske ett direkt avgörande tapp för Leicester i jakten på ligatiteln.