Sunderland derbyvinnare - avgjorde i sista minuten

Det dröjde till 90:e minuten innan målet kom i Tyne-Wear-derbyt.

Sunderlands Adam Johnson satte det avgörande målet mot sin barndomsklubb Newcastle.

Adam Johnson avgör.

I den första halvleken smällde det hårt flera gånger och fem kort delades ut av domaren. Men målen uteblev under de första 45 minuterna.

Fem minuter in i den andra halvleken var Sunderland ytterst nära att ta ledningen. Men Steven Taylor offrade allt och lyckades nicka undan bollen. Samtidigt kolliderade han med ansiktet i stolpen. Trots den otäcka smällen kunde Taylor fortsätta matchen efter omplåstring.

Kort därpå fick Jordi Gomez stå ren i straffområdet, men avslutet blev inte alls bra och bollen hamnade utanför målet.

Målet skulle komma till slut. I den 90:e minuten kom Sunderland loss i en snabb omställning. Bollen spelades kallt runt innan den hamnade framför Adam Johnson - vars karriär började i just Newcastle - som dundrade in 1-0 till "The Black Cats". Strax därefter kom även Sebastian Larsson loss i ett halvt friläge, men svensken brände.

Lagens startelvor:

Newcastle: Alnwick, Janmaat, Coloccini, S Taylor, Dummett, Sissoko, Colback, Tiote, Gouffran, Perez, Ameobi.

Sunderland: Pantilimon, Vergini, Coates, O’Shea, Brown, Cattermole, Larsson, Gomez, Johnson, Wickham, Fletcher.

Publicerad 2014-12-21 kl 16:30