Styrkebesked av Liverpool – krossade Arsenal i stormötet på Anfield

Liverpool imponerade i stormötet hemma mot Arsenal.
Hemmalaget vann med hela 4-0 efter ett omställningsspel av högsta klass.
- Allt gick fel, säger Arsenal-managern Arsene Wenger.

Se ett utdrag ur presskonferensen med Arsene Wenger efter matchen i spelaren ovan.

Liverpool inledde starkast och redan efter elva minuter fick Mohamed Salah ett ypperligt läge att ge hemmalaget ledningen, men Petr Cech stod för en fantastisk räddning.

Liverpool fortsatte därefter att skapa chanser och fick också utdelning. Fem minuter efter Salahs jättechans slog Joe Gomez ett perfekt inlägg till Roberto Firmino som nickade in 1-0.

Fem minuter före halvtid utökade sedan Liverpool ledningen. Efter en snabb omställning knorrade Mané elegant in bollen i Petr Cechs bortre hörn.

Knappa kvarten in på den andra halvleken kom också 3-0. Efter en Arsenalhörna drällde Hector Bellerin med bollen på mittplan. Mohamed Salah tackade och tog emot och fri med Cech placerade egyptiern enkelt in Liverpools tredje mål för dagen.

Hemmalaget nöjde sig inte där utan efter ytterligare en vass omställning hittade Mohamed Salah fram till inhopparen Daniel Sturridge som nickade in 4-0.

4-0 blev också slutresultatet. Ett rejält styrkebesked av hemmalaget.

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can,Wijnaldum, Mané, Salah och Firmino.

Arsenal: Cech, Holding, Monreal, Koscielny, Bellerin, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Özil, Sanchez och Welbeck.