TV: Chelsea-ikonen Lampard fixade poäng för City mot gamla klubben

Chelsea gick mot seger på Etihad Stadium. Då utjämnade Frank Lampard mot klubben han spelat med i 13 år.
- Jag har svårt att hitta orden, säger Lampard till Sky Sports.

Frank Lampard efter målet.

De regerande mästarna Manchester City tog emot serieledande Chelsea hemma på Etihad Stadium.

Den första halvleken på Etihad var hård och tuff och båda lagen hade svårt att skapa några heta lägen mot samlade försvar. 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Fernandinho ett bra läge när bollen rullade ut och brassen drog till direkt. Skottet curlade sig dock bort från Courtois stolpe.

Direkt efter avlossade Aguero ett bra skott som tvingade Courtois till en vass räddning nere vid marken. På returen var Edin Dzeko sånär på plats för att peta in bollen.

I den 65:e minuten hamnade Manchester City i numerärt underläge. Pablo Zabaleta fick sitt andra gula kort och visades ut. Det andra kortet kom när han sparkade ner Diego Costa i en duell.

Efter 70 minuters spel kom matchens första mål. Eden Hazard fick bollen på högerkanten av Diego Costa och slog ett perfekt avvägt inspel mot bortre stolpen. Där mötte André Schürrle och kunde stöta in bollen. 1-0 för Chelsea.

I den 80:e minuten kunde skyttekungen Diego Costa, sju mål på fyra första matcherna, ha avgjort matchen. Men hans skott stoppades av stolpen.

I den 85:e minuten tystade inhopparen Frank Lampard, med 13 år i Chelsea, de jublande bortafansen. Lampard slog till på volley efter James Milners fina framspelning och bollen studsade in bakom Thibaut Courtois.

Mittfältaren såg nästan ut att skämmas över målet och firande inte vad som skulle bli matchens sista, 1-1 mellan City och Chelsea.

Publicerad 2014-09-21 kl 18:55