TV: Özils svar på kritiken - mål och assist på en minut

Mesut Özil har fått stenhård kritik den senaste tiden.

Han åkte till Birmingham för att ge ett svar.

Det löd:

Ett mål och ett målpass när Arsenal krossade formstarka Aston Villa.

En seger och tre oavgjorda är en okej start för de flesta klubbar i Premier League-fotbollen.

Men inte för Arsenals fans.

Lägg till den svaga insatsen (0—2) mot Borussia Dortmund i Champions League i tisdags och det letades fel lite överallt inför bortamatchen mot Aston Villa.

Mest i skottgluggen hamnade Özil, rekordförvärvet från Real Madrid förra sommaren. Loj, ointresserad, inte alls lika vass som förra säsongen, på fel position, negativt kroppsspråk.

Benämningarna har varit många.

Upp och ned i livet

När managern Arsène Wenger fick frågor om tysken på presskonferensen inför lördagens 3—0-seger på Villa Park, verkade han inte förstå kritiken och snacket om Özil som syndabock.

- För vad? Vi har förlorat en match sedan i april. Låt oss var lite realistiska. Vi har kommit ut ur en svår förberedelseperiod med avgörande matcher mot Besiktas (kvalet till Champions League). Jag förstår inte... en syndabock för vad?

- Ni måste acceptera att fotboll spelas av människor som har upp- och ned-perioder precis som ni har i livet.

Tre mål på fyra minuter

Özils svar på tal:

Han rullade elegant in 1—0, framspelad av Danny Welbeck. Sedan tackade han med att minuten senare spela fram den engelske landslagsanfallaren till 2—0 och Welbecks första mål sedan övergången från Manchester United.

Varpå Aly Cissokho stötte in 3—0 i eget mål. Tre mål på tre minuter och elva sekunder i slutet av första halvlek och matchen var över.

- Vi gjorde en riktigt bra första halvlek, med kontroll och snabbhet och ett bra passningspel. Jag är mycket nöjd med vårt uppträdande, sade Wenger till Viasat efter matchen.

Han berömde även Özil.

- Han och Welbeck visade bra förståelse. Han gjorde mål också, det visar att han kan svara när han är under press. Han kanske ska vara under press....

I övrigt från lördagens matcher:

+ En sen frispark av Niko Kranjcar räddade 2—2 åt Queens Park Rangers hemma mot Stoke.

+ Räddade Papiss Cisse jobbet åt Newcastle-managern Alan Pardew? Två sena mål gav 2—2 hemma mot Hull. Pardew är föremål för en organiserad supporterkampanj som vill att han sparkas.

+ Nykomlingen Burnley spelade 0—0 hemma mot ett Sunderland där Sebastian Larsson byttes ut i andra halvlek.

+ Southampton slog Swansea borta tack vare Victor Wanyamas sena mål.

Helgens stormatch spelas på söndagen, när Manchester City tar emot Chelsea.

Så startade lagen:

Aston Villa: Guzan, Cissokho, Clark, Hutton, Senderos, Delph, Cleverley, Sanchez, Weimann, Rochardson, Agbonlahor.

Arsenal: Szczesny; Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Oxlade Chamberlain; Welbeck.

Publicerad 2014-09-20 kl 20:03