Sturridge cuphjälte för Pool med dubbla mål mot Spurs

Ligacupen

Ont om speltid och inga mål i Premier League. Men i ligacupen är Daniel Sturridge glödhet.
Liverpool-anfallaren sänkte Tottenham med dubbla mål i 2-1-mötet på Anfield.

Det var två reservelvor som ställdes på banan när Liverpool mötte Tottenham i ligacupens åttondelsfinal. Jürgen Klopp bytte ut samtliga elva spelare som startade i 2-1-segern mot West Bromwich i helgen. Mauricio Pochettino bytte i sin tur ut tio av elva Spurs-spelare som startade i 0-0-mötet med Bournemouth.

En av de som kom in i hemmalaget var Daniel Sturridge. Stjärnanfallaren har fått ont om speltid i Premier League och har inte gjort mål hittills under säsongen. Men i ligacupen levererar Sturridge.

Först när Marko Grujic slog en genomborrande passning som anfallaren höll sig framme på och petade in 1-0 i den 8:e minuten.

Knappa 20 minuter in i den andra halvleken friställdes Sturridge och engelsmannen placerade in sitt andra mål för kvällen. Anfallarens facit i ligacupen är starka tio mål på de senaste åtta matcherna.

Tottenham skapade nerv i matchen en kvart från slutet. Från straffpunkten reducerade Vincent Janssen säkert.

Sturridge var sedan nära att bli hattrick-skytt fem minuter senare när han via en back sköt, men ribban stod ivägen. Anfallarens två mål skulle dock räcka för att ge segern och kvartsfinalplatsen till Liverpool, matchen slutade 2-1.