Osannolik vändning av Bournemouth

Liverpool hade både 2-0 och 3-1 och såg ut att gå mot ytterliagre tre poäng. Då stod Bournemouth för en helt osannolik vändning.

Liverpool kom som favoriter mot Bourenmouth och Sadio Mané gav programenligt Liverpool ledningen efter 20 minuter när han petade bollen förbi Boruc i Bournemouth-målet. Och när Divock Origi bara två minuter senare satte 2-0 bakom en utrusande Boruc på mellanhand i trodde nog de allra flesta att matchen var över.

Tolv minuter in i andra halvlek reducerade Bournemouth visserligen på straff genom Callum Wilson, men Emre Can satte sedan Liverpools tredje mål ett par minuter senare, och då kändes matchen definitivt avgjord.

Bournemouth hade dock andra planer. Liverpools olycka började redan när Mané fick gå av på grund av skada, och det dröjde inte länge innan Ryan Fraser reducerade för hemmalaget, snabbt följd av Steve Cook som satte 3-3 av bara farten. Men Bournemouth var inte nöjda med att bara ha hämtat upp en pinne, utan Nathan Ake krigade in segermålet på tilläggstid och Bournemouth stod därmed för en otroligt imponerande vändning.

Blytungt för Liverpool som tappade viktiga poäng i toppstriden, och nu måste avvakta skadedomen på Mané. Sedan tidigare är Coutinho som bekant borta tills efter årsskiftet.