Kane målskytt igen - men Spurs tappade poäng

Tottenham tappade viktiga poäng i kampen om en Champions League-plats.
Borta mot Southampton fixade målkungen Harry Kane 1-1.

Tottenham tappade viktiga poäng i kampen om en Champions League-plats när man mötte Southampton på St Mary's Stadium. Matchen slutade 1-1 efter två mål i inledningen.

Southampton tog ledningen i den 15:e minuten efter ett självmål av Davinson Sanchez. Men bara tre minuter senare var det kvitterat. Målkungen Harry Kane nickade in en hörna till 1-1.

Målet var anfallarens 21:a i Premier League den här säsongen, på 22 starter, och 29:e totalt.

Båda lagen skapade en del vassa lägen att avgöra i den andra halvleken. Bland annat hade Kane ett jätteläge att avgöra i slutminuterna, men sköt utanför. Matchen slutade oavgjort. Tottenham är femma i ligan och har två poäng upp till Liverpool på den sista Champions League-platsen. Liverpool har chansen att utöka avståndet under måndagen när man möter Swansea borta.