Lagkaptenen räddade omspel sent för Leicester mot Derby

Leicester gick mot förlust i FA-cupmötet med Championship-klubben Derby. Då klev kaptenen Wes Morgan fram och räddade "The Foxes" i den 86:e minuten.
- FA-cupen är viktig för oss så jag är glad att vi fick ett omspel, säger managern Claudio Ranieri.

Derby var nära att skrälla hemma mot Leicester när FA-cupens fjärde runda tjuvstartade under fredagskvällen.

Det blev dock en mardrömsöppning för hemmalaget. På en hörna i den 8:e minuten stod Darren Bent placerad på mållinjen och skulle rensa undan en studsande boll. Anfallaren fick dock en rejäl snedträff och sparkade vidare bollen bakåt in i det egna målet.

Bent skulle ta revansch efter misstaget. I den 21:a minuten skarvnickade anfallaren in bollen i det bortre hörnet till 1-1.

Derby tog också ledningen i den 40:e minuten när Craig Bryson snyggt tog sig fram och sköt in 2-1 vid den bortre stolpen.

I den andra halvleken såg det länge ut som att Championship-klubben skulle hålla undan för den regerande Premier League-mästaren. Men fyra minuter från slutet på ordinarie tid blev lagkaptenen Wes Morgan Leicesters räddare. Mittbacken var mycket stark på en hörna och nickade in kvitteringen till 2-2 - vilket blev matchens slutresultat.

- Vi startade båda halvlekarna bra, men vi förlorade vårt lugn lite däremellan, säger Leicester-managern Claudio Ranier efter matchen.

- FA-cupen är viktig för oss så jag är glad att vi fick ett omspel. Det var viktigt att inte förlora.

Omspel på King Power Stadium väntar nu för att avgöra vilket av lagen som går vidare till åttondelsfinal.