Lallana brände jätteläge i stormötet: "Bad om ursäkt"

Manchester City – Liverpool blev en match utan vinnare.
Adam Lallana hade under slutskedet chansen - men missade.
- Direkt efter matchen bad han om ursäkt till mig, säger tränaren Jürgen Klopp enligt klubbens hemsida.

Både Manchester City och Liverpool hade behövt en seger för att hänga med de övriga topplagen i Premier League. Men matchen på Etihad Stadium slutade oavgjort 1-1 efter att Sergio Agüero ordnat kvitteringen för hemmalaget.

Matchen präglades av en rad situationer som ledde till diskussion och huvuddomaren Michael Oliver hade tuffa beslut att fatta. Bland annat ville Sadio Mané och Raheem Sterling båda haft straff i den första halvleken efter två misstänkta straffsituationer, men Oliver friade.

Han blåste däremot straff i den andra halvleken då Gaël Clichy rev ner Roberto Firmino i straffområdet. Hemmalaget protesterade starkt då man menade att fransmannen träffade bollen. James Milner placerade straffen i mål, hans sjunde för säsongen.

Förutom de redan nämnda straffsituationerna levde dessutom Yaya Touré farligt då han satsade våldsamt med dobbarna först i en duell med Emre Can. Ivorianen klarade sig dock med ett gult kort.

Utjämningen från hemmalaget kom genom Sergio Agüero med drygt 20 minuter kvar. Argentinaren mötte ett inspel från högerkanten och styrde in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Det saknades dock inte lägen att avgöra och den bästa chansen fick Adam Lalla med bara minuter kvar att spela. Engelsmannen missade dock helt i avslutningsläget.

- Direkt efter matchen bad Adam om ursäkt till mig och jag undrade varför - men nu vet jag varför han tyckte att han behövde göra det. Men det hade han inte behövt för hans intsats var återigen outstanding, säger Jürgen Klopp enligt klubbens hemsida.

Manchester City: Cabellero – Fernandinho, Otamendi, Stones, Clichy – Touré - Sterling, De Bruyne, Silva, Sané - Agüero

Liverpool: Mignolet – Clyne, Matip, Klavan, Milner – Lallana, Can, Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho