Lampard och Dzeko räddade nyförvärvet från fiasko

Hull borta kunde ha varit en mardröm för Manchester Citys nyförvärv Eliaquim Mangala med ett självmål och en orsakad straff. Men Edin Dzeko och Frank Lampard räddade mitibacken när de ordnade segern.

Manchester City fick en smakstart borta mot Hull. Efter bara sju minuter hittade Pablo Zabaleta fram till Sergio Agüero som satte 1-0 och fyra minuter senare visade anfallskollegan Edin Dzeko att han inte ville vara sämre. Han tog emot en boll från David Silva och dunkade in 2-0 i nättaket.

I den 21:a minuten reducerade dock Hull när Eliaquim Mangala satte bollen i eget nät och mittbackens eftermiddag blev inte roligare tio minuter senare när han orsakade straff. Den tog Abel Hernandez hand om och kvitterade till 2-2.

Mangalas tunga match räddades dock upp en smula när David Silva på nytt spelade fram Edin Dzeko som satte 3-2 i den andra halvleken.

Därefter byttes Frank Lampard in och den förre Chelseamittfältaren utökade Citys ledning till 4-2.

Lampards mål innebär att han är uppe på 172 mål i Premier League. Något som placerar honom på femte plats i den historiska skytteligan.
Publicerad 2014-09-27 kl 17:46