Leicester upp i serieledning efter storsegern

Leicester City toppar Premier League - i alla fall tillfälligt - efter att laget slagit Soke på lördagseftermiddagen med 3-0.

Två av säsongens utropstecken drabbade samman i Leicester där hemmalaget jagade serieledning och Stoke var på jakt efter Europa-platser.
Det blev en tung hemmadominans där Danny Drinkwater satte 1-0 i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken spelade han fram Jamie Vardy.

Vardy, som under hösten slog rekord i antal matcher på raken där han blev målskytt, har sedan dess haft en lång måltorka. Nu återvände han till gamla goda takter när han utan problem, fri med målvakten, satte 2-0.

3-0 var matchens, och en av omgångens, stora behållningar.
Riyiad Mahrez gjorde en elegant dragning i straffområdet, tunnlade en motståndarback innan han, i ett försök att skjuta, spelade fram Leonardo Ulloa till matchens avslutande mål.

I väntan på Arsenals möte med Chelsea på söndagen får nu Leicester fira lördagskvällen som serieledare.