Leicester vidare i FA-cupen efter förlängningsseger

Leicester har haft ett tungt 2017 så här långt. Under onsdagskvällen fick Claudio Ranieris gäng dock något att glädjas över när Derby besegrades efter förlängning i FA-cupens fjärde runda.

Derby var nära att skrälla mot Leicester i FA-cupens fjärde runda men ett sent mål från lagkaptenen Wes Morgan räddade 2-2 och omspel. Under onsdagskvällen spelades returen på King Power Stadium. Leicester kom till matchen med en riktigt dålig form i Premier League - noll mål och bara en poäng på fem matcher i ligan 2017.

Efter en mållös första halvlek fick Leicester en pangstart på den andra halvleken. Marc Albrighton nickade bak ett inlägg till Andy King som satte pannan till och gjorde 1-0 för hemmalaget.

Derby gav sig dock inte. Kvitteringen skulle komma turligt i den 61:a minuten. Abdoul Camara sköt en frispark som efter en touch på en försvarare ställde målvakten Ron-Robert Zieler helt.

I den sista ordinarie minuten höll 19-årige Max Lowe på att bli syndabock. På ett inlägg stötte han bollen med magen mot mål, men räddades av stolpen.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid. Till förlängningen byttes januariförvärvet Wilfred Ndidi in. Nigerianen behövde bara fyra minuter innan han slog till med ett fantastiskt långskott som via stolpen gick in till 2-1.

Demarai Gray punkterade matchen drygt fem minuter från slutet när han med en vacker tvåfotare tog sig igenom Derby-försvaret och skickade in 3-1.

Leicester möter nu Millwall i FA-cupens åttondelsfinal.