Lindelöf spelade hela matchen när United vann enkelt

Ligacupen

Regerande mästarna Manchester United klev in i Ligacupen på onsdagen.
Burton Albion väntade på Old Trafford - och Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start.

Jose Mourinho och hans Manchester United fick en drömstart då Marcus Rashford öppnade målskyttet redan i den femte matchminuten.

United höll tempot uppe och bara dryga tio minuter senare gjorde Rashford sitt andra mål, med en snabb vändning och ett skott intill stolpen. Spelet böljade fram och tillbaka, och Burton Albion var inte alls ofarliga och kunde med lite mer skärpa ha gjort säsongens första bortamål på Old Trafford.

Istället avgjordes matchen efter 37 minuter, Martial spelade fram Lingard som turligt sköt bollen via Flanagan och ställde Ripley i Burton Albions mål helt, och 3-0 till United i halvtid var ett faktum.

Andra halvlek började i ett lugnare tempo, men Anthony Martial satte fart på händelserna. Han skakade av sig bevakningen i straffområdet efter 55 minuter och försökte placera bollen vid bortre stolpen, men Ripley räddade fint. Fem minuter senare gjorde Martial dock inget misstag när han frispelades av Marcus Rashford. 4-0 till United efter en timmes spel.

Tempot sjönk betänkligt efter detta, men Burton Albion fick ett tröstmål med matchens sista spark, en nick i ribban och ett skakigt ingripande av Uniteds inbytte målvakt Pereira ledde till slut att Dyer kunde fastställa slutresultatet till 4-1.

United är titelförsvarare efter avgörande av Zlatan Ibrahimovic i finalen mot Southampton i våras, men José Mourinho uttryckte efter segern mot Burton att detta inte är en cup han skulle sakna.

-Om det är en officiell tävling så är den viktig för Manchester United som klubb och för mig som manager. Men om du frågar mig om engelsk fotboll skulle överleva eller kanske till och med bli bättre utan den? Kanske. Det skulle innebära mer energi för till exempel Europaspel, avslutade Mourinho.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.

Manchester United: Romero - Darmian, Nilsson Lindelöf, Smalling, Blind - Carrick, Herrera - Lingard, Mata, Martial - Rashford.

Burton: Ripley - Allen, Turner, Lund, Dyer - Flanagan, Naylor, Varney, Palmer - Mason, Akpan.