Liverpool krossade tabelljumbon Swansea - Firmino tvåmålsskytt

Liverpool hade inga större problem att besegra Premier League-jumbon Swansea hemma på Anfield under tisdagskvällen.

Redan i den sjätte minuten skulle Liverpool spräcka målnollan mot Swansea. Philippe Coutinho fick till ett fint skott från distans och gav sitt lag ledningen med 1-0.

Det skulle sedan dröja till den andra halvleken innan nästa Liverpool-mål. I den 52:a minuten stötte Roberto Firmino in en in inläggsfrispark till 2-0.

Drygt tio minuter senare gjorde de rödklädda två mål på två minuter då Trent Alexander-Arnold och Roberto Firmino gjorde 3-0 respektive 4-0. Målet var 19-årige Alexander-Arnolds första i Premier League.

Innan slutsignalen skulle Alex Oxlade-Chamberlain spika slutsiffrorna till 5-0.

Martin Olsson spelade hela matchen på vänsterbacksplatsen för sitt Swansea och drog på sig ett gult kort.

Segern gör att Liverpool tar tillbaka fjärdeplatsen i tabellen från Tottenham, som tidigare i dag slog Southampton på Wembley.

Swansea har det desto tyngre i tabellen. Redan inför kvällens match låg man sist, och man har nu fem poäng upp till West Ham på säker mark.

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson - Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain - Salah, Coutinho, Firmino.

Swansea: Fabianski - Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson - Carroll, Mesa, Fer - Routledge, Ayew, McBurnie.