Liverpool vidare i ligacupen efter otroliga 15 straffomgångar

Det tog 90 ordinarie minuter, 30 övertidsminuter och 15 (!) straffläggningsomgångar.

Sedan hade Liverpool gått vidare i ligacupen.

På annat håll åkte Arsenal och Everton ut.

Det blev ett närmast episkt drama på Anfield i ligacupen. Liverpool tog ledningen genom debutanten Jordan Rossiter - blott 17 år gammal - innan Middlesbroughs Adam Reach utjämnade.

Matchen gick till förlängning, men verkade avgjord när Suso frälste hemmapubliken. Men på stopp var Kolo Touré klumpig, Middlesbrough fick straff och Chelsea-lånet Patrick Bamford tog det hela till straffläggning. En remarkabel straffläggning.

Mario Balotelli var iskall och hjälten Bamford missade. Allt såg ut att gå Liverpools väg men när Raheem Sterling missade sin straff ville dramat aldrig ta slut. Det dröjde fram till straffomgång 15 - alltså efter att de båda hade gått laget runt och målvakterna sedan länge hade fått skjuta sina straffar - då Suso satte sin, men Albert Adomah sköt utanför. Matchen slut, 14-13 till hemmalaget och Middlesbrough utslaget ur ligacupen.

Tungt för PL-favoriter på annat håll

Det började bra för Arsène Wenger och hans Arsenal. Prestigeförvärvet Alexis Sanchez, som vilade i senaste ligamatchen, fick starta i ligacupen mot Southampton och gjorde mål inom en kvart.

Chilenaren böjde vackert in en frispark, men en klumpig Tomas Rosicky gav Southampton en straff som Dusan Tadic säkert satte bakom debuterande David Ospina. I slutet av halvleken sköt anfallsglade ytterbacken Nathaniel Clyne in 2-1 för Saints - ett resultat som stod sig matchen ut.

I Swansea körde hemmalaget över Everton. Succémännen Nathan Dyer, Gylfi Sigurdsson och holländaren Marvin Emnes gjorde målen mot ligakonkurrenten.

Noterbart är även att Sunderland slogs ut av Stoke City.

Publicerad 2014-09-23 kl 23:50