Liverpools sköna utklassning - hattrick av Origi

Daniel Sturridge startade för Liverpool för första gången på nästan två månader i ligacupkvartsfinalen mot Southampton och leverarade direkt med två mål i 6-1-segern.
Divock Origi var dock vassade och stod för tre mål.

Klopp kan skratta gott efter utklassningen

Manchester City, Everton och Stoke tog sig till ligacupens semifinal på tisdagen. Southampton och Liverpool gör upp om den sista platsen och Jürgen Klopp valde att skicka in Daniel Sturridge i startelvan för första gången på nästan två månader.

Men det blev en tråkig start ändå. Efter bara 42 sekunder slog Sadio Mane till med 1-0 för hemmalaget till publikens förtjusning.
Liverpool kvitterade efter cirka 25 minuters spel och då var det ingen annan än just Daniel Sturridge. Anfallaren hamnade en mot en med en Southamptonback i straffområdet, vände utåt för att få över bollen på vänsterfoten och klippte till. Trots att han hamnade i lite sämre vinkel lyckades han prickskjuta in bollen i målvaktens bortre hörn.

Bara några minuter senare var det dags igen. Emre Can visade fin bollkontroll och teknik på mittfältet när han skapade sig lite yta och sen med en skruvad yttersida frispelade Sturridge perfekt. Anfallaren behövde bara peta in bollen från nära håll.

Liverpool utökade till 3-1 innan halvtidsvilan när Alberto Moreno drog till med en låg kanon efter en hörna som borrade sig in vid Stekelenburgs stolprot. Divock Origi var dock på bollen längs vägen och tillskrevs målet.

I den 57:e minuten byttes Sturridge ut och fick stående ovationer från de tillresta fansen.

Liverpool fortsatte dock att övertyga och Divock Origi smällde in 4-1 med ett riktigt snyggt, hårt avslut i nättaket med drygt 20 minuter kvar av matchen och Origi fortsatte att leverera när jobbade fram bollen till Jordon Ibe som sköt 5-1 med ett lågt skott.

I matchens slutskede bättrade Origi på siffrorna till 6-1 när han gjorde sitt tredje mål för aftonen.

Här är startelvorna.

Southampton: Stekelenburg - Cedric, Caulker, Van Dijk, Bertrand - Clasie, Davis, Wanyama - Mane, Pelle, Tadic.

Liverpool: Bogdan - Randall, Lovren, Skrtel, Moreno - Lucas, Allen - Lallana, Can, Origi -Sturridge.
Publicerad 2015-12-02 kl 22:35