Lukakus målform håller i sig - sänkte West Ham med 50:e målet

Everton tog emot West Ham på Goodison Park - och gick segrande ur mötet. Hjälte blev som så ofta för Everton: stjärnanfallaren Romelu Lukaku, som satte sitt 50:e mål för Everton.

Två lag med stora offensiva kvaliteter - men inget mål kom under den första halvleken. Joel Robles och Adrian höll rent för Everton respektive West Ham till halvtidsvilan.

Det dröjde i stället till andra halvlek innan matchens första mål kom - och det var Everton som gjorde det. Målskytt? Som så ofta, Romelu Lukaku. Högerbacken Seamus Coleman drev upp bollen på vänsterkanten och sköt i stolpen, Yannick Bolasie högg på returen och slängtacklade in bollen till målkungen som inte gjorde några misstag.

Lukaku har nu gjort sju mål och två assist på nio ligamatcher under denna Premier League-säsong - ett helt okej poängfacit, minst sagt.

Efter målet skapade West Ham de hetaste lägena genom både ett skott frå nära håll av Michail Antonio och en smektning mot bortre krysset av Mark Noble - men Joel Robles i Everton-målet räddade båda försöken. Robles gjorde sin första ligamatch för säsongen i Evertonmålet - och höll tätt i 90 minuter.

När West Ham inte kunde kvittera passade i stället Ross Barkley på att skjuta in 2-0 för Everton när han fick bollen serverad vid den bortrre stolpen av Lukaku.

Segern innebar tre färska poäng in på kontot för Everton som med 18 poäng ligger på sjätte plats i tabellen, enbart två poäng efter Tottenham på fjärdeplatsen.

West Ham ligger fortsatt svårt till och har med sina tio poäng ynka tre poäng ned till nedflyttningsplats.