Mål och assist av Gyökeres i startdebuten för Brightons U23

Den tidigare BP-anfallaren Viktor Gyökeres låg bakom allt när Brightons U23 slog Sunderland. 19-åringen stod för ett mål, en assist och tvingade dessutom fram ett självmål i 3-1-segern.

Viktor Gyökeres lämnade Brommapojkarna efter att ha varit starkt bidragande till att skjuta upp laget i allsvenskan. Den 19-årige anfallaren gick till Premier League-laget Brighton. Gyökeres gjorde för en och en halv vecka sedan sin första match för klubbens U23-lag med ett inhopp i 2-1-förlusten mot Reading.

Under fredagskvällen fick svensken starta hemma mot Sunderland - och visade framfötterna. Gyökeres började med att göra en fin löpning på kanten och spela fram Jiri Skalak till 1-0. Precis i slutskedet av den första halvleken gjorde 19-åringen själv 2-0 med ett snyggt curlat skott.

Tio minuter in i andra slog Gyökeres ett inlägg som styrdes in i eget mål av Sunderlands Josh Robson.

Brighton vann matchen med 3-1.

Publicerad 2018-01-19 kl 22:46