Manchester City ligacup-mästare efter straffdrama

Manchester City var kallast under straffläggningen och tog sin fjärde ligacuptitel. Stor hjälte blev Willy Caballero efter att ha räddat tre straffar.

Det var två lag som kom till matchen efter varsina starka insatser ute i Europa: Manchester City vann mot Dynamo Kiev med 3-1 och Liverpool tog sig vidare till åttondelsfinal i Europa League efter 1-0 mot tyska Augsburg.

Det var också en titelsugen Jürgen Klopp som ställde sig vid linjen – jagandes sin första titel. Så blev inte fallet. Manchester City gick segrande ur den straffläggning som skulle skilja lagen efter 1-1 i fulltid.

Efter en mållös första halvlek var det under den andra som matchen verkligen skulle börja vakna till liv. Ledningsmålet kom alltså efter knappa fyra minuter in i andra halvlek. Sergio Agüero drev in bollen mot Liverpools straffområde och petade sedan ut den till höger där en fri och framstörtande Fernandinho kom och smällde in 1-0 mellan benen på Simon Mignolet.

Dryga tio minuter senare var City ytterst nära att sätta dit 2-0 efter en snabb vändning där bollen till slut nådde fram till Raheem Sterling framför mål men han kunde inte förvalta det öppna läget och skickade bollen i stället utanför.

Liverpool försökte jaga en kvittering. En sådan skulle också komma – med tio minuter kvar. Lallana prickade först stolpen och bollen letade sig efter det ut till Coutinho som kunde slå in 1-1.

Sedan bytte lagen heta lägen efter varandra – men inget ville leta sig in mellan varken Mignolet eller Caballero – utan matchen gick till förlängning och straffar.

Första övertidskvarten förblev mållös - men Sergio Agüero kunde sånär sätta dit ledningen när han kom fri mot Mignolet. Belgaren var den här gången kall och kunde rädda Agüeros skott.

Liverpool hade ett gäng lägen tre minuter in i andra förlängningskvarten men där Citys Caballero stod i vägen flera gånger med kvalificerade räddningar.