Manchester United är tillbaka - krossade Leicester

José Mourinho kan andas ut – för nu. Manchester United hade uppvisning i den första halvleken mot Leicester och lyckades till slut vinna med siffrorna 4-1.
- Den första halvleken var nästan perfekt, säger 4-0-skytten Paul Pogba till Uniteds hemsida.

Det var ett något pressat Manchester United, med två raka ligaförluster i ryggen, som ställdes mot den regerande mästaren. I Leicester saknades målvakten Kasper Schmeichel och hemmalagets Anthony Martial, Luke Shaw och Phil Jones missade även de mötet på grund av skador.

Mourinho hade rört om rejält i startelvan den här lördagen och petade bland annat kaptenen Wayne Rooney till förmån för yngre spelare som Marcus Rashford och Jesse Lingard.

Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Den första halvleken dominerandes nämligen fullständigt av Manchester United.

Det var hemmalaget som hade mest boll inledningsvis. Därefter åt sig Leicester in i matchen mer och mer, även om de riktigt heta chanserna saknades första kvarten.

Men målsprutandet skulle inledas strax därefter. Manchester United tilldelades en hörna som Daley Blind stegade ut för att slå. Då Leicester-spelarna hade fullt sjå med Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba missade de att markera Chris Smalling. Med kraft nickade han in ledningsmålet, 1-0.

Minuter senare brände först Marcus Rashford ett jätteläge, framspelad av Zlatan. Sedan fick svensken själv en boll i djupled som han snyggt plockade ned på bröstet och volleysköt - men bollen smet strax ovanför målet.

Ledningen skulle dock utökas innan halvtidsvilan - flera gånger om. Juan Mata tackade för förtroendet när han väggspelade med Paul Pogba och Jesse Lingard och sedermera sköt in 2-0-målet efter ett riktigt vasst anfall.

Strax därefter spelade samme Mata in bollen i straffområdet till Marcus Rashford som enkelt kunde skjuta in 3-0.

Men tro inte att det var slut där. I den 40:e minuten slet även Pogba sig loss och nickade in sitt första mål för klubben, återigen på en fast situation.

Även om det på förhand verkade avgjort i den andra halvleken så skulle Leicester spräcka nollan - och det var inget dåligt 1-4-mål. Demarai Gray sköt vackert in sitt första mål för klubben och satte lite spänning i matchen.

Men mer än så blev det inte, resultatet stod sig. En mycket viktig seger för Man United och inte minst José Mourinho som nu kan andas ut – en stund i alla fall.

- Det känns fantastiskt att göra mitt första mål på Old Trafford. För mig var det väldigt bra och väldigt viktigt. Förhoppningsvis är det inte det sista, säger Pogba till Uniteds hemsida.

Rekordvärvningen Pogba, som har fått en del kritik, utsågs till matchens lirare.