Mané planens dominant när Liverpool äntligen vann

Efter Uniteds seger tidigare på eftermiddagen var Liverpool tvungna att vinna mot Tottenham för att inte tappa femteplatsen. Då klev Sadio Mané fram med två snabba mål i första halvlek.

2017 har börjat tufft för Liverpool, när Tottenham kom på besök hade man fortfarande inte vunnit efter årsskiftet och sjunkit till en femteplats i tabellen. Och efter Uniteds seger mot Watford var Liverpool tillfälligt sexa, men Sadio Mané såg till att Liverpool äntligen fick vinna igen.

Redan efter 16 minuter rann Mané igenom och satte 1-0 högt bakom Lloris, och det dröjde bara ytterligare två minuter innan han satte tvåan bakom ett skakat Tottenham-försvar. Liverpool, och främst Mané, fortsatte ösa på halvleken igenom och hade bra lägen att göra fler mål.

Båda lagen hade ytterligare ett par bra lägen att göra mål även i andra halvlek, men matchen slutade 2-0 till Liverpool. En tung förlust för Tottenham som därmed riskerar att halka efter serieledande Chelsea, som vid seger mot Burnley ökar ledningen med 12 poäng.

Mané stal kanske rubrikerna, men Jürgen Klopp lyfte fram en annan spelare efter matchen.

- Det är inga problem för mig att prata om Manés fantastiska insats ikväll. Men, Roberto Firmino, jag tror inte jag sett många matcher där en striker varit så bra utan att göra mål. Han sprang allt han hade i 92 minuter, det är helt otroligt. Det är väldigt viktigt, sa tysken och fortsatte att hylla hela laginsatsen.

- Det var en enastående insats, offensivt i första halvlek och defensivt i den andra.