Oscar Bobb frälste Manchester City på stopptid

Newcastle united gick mot tre poäng i mötet med Manchester City.
Men efter ett sent avgörande från norrmannen Oscar Bobb kunde Manchester-laget säkra en blytung seger.
- Bobb kliver fram. Fantastiskt avslut från ynglingen, sa Oliver Yew i Sky Sports.

Newcastle United har hackat betänkligt i årets upplaga av Premier League och är på jakt efter att haka på i kampen om Europa-platserna i lördagens hemmamöte med Manchester City.

När startelvorna presenterades stod det klart att Eddie Howe fortsätter att förlita sig på Alexander Isak i anfallet, samtidigt som han flankeras av Anthony Gordon och Miguel Almirón.

I Manchester City är Kevin De Bruyne tillbaka från skadan som gäckade honom under hösten. Belgaren får dock vänta på säsongens första start och inleder mltet på bänken.

Matchen startade i ett rasande tempo och Alexander Isak var en offside-avvinkning från att assistera Anthony Gordon till ledningsmålet efter ett par minuters spel.

I samma situation blev Manchester Citys Ederson liggande efter en smäll och innan matchklockan hade tickat upp till tio minuter tvingades brassen utgå till förmån för Stefan Ortega.

Efter den händelserika inledningen fortsatte lagen att trycka gasen i botten och efter 15 minuters spel var Alexander Isak ytterst nära att kunna stöta in 1-0 framför Ruben Dias.

"Edersons skada ser ut att ha skakat City. Den enda överraskningen är att den inte drabbade en Newcastle-spelare – de saknas tio spelare i kväll", skrev Sky Sports i sin livechatt.

I det efterföljande anfallet fick sedan Bernardo Silva skottläge i Newcastles straffområde, men portugisen lyckades inte hålla nere avslutet på studsande boll.

Efter 25 minuters spel fick dock Bernardo Silva ett nytt, betydligt svårare läge. På ett inlägg från höger lyckades mittfältaren klacka in ledningsmålet bakom en chanslös Martin Dúbravka i hemmamålet.

- Ett fantastiskt avslut. Bollen är bakom honom, men han har inte bara sinnesnärvaron att försöka sig på ett klackavslut, han har kvaliteten att lyckas, sa Oliver Yew i Sky Sports sändning.

Efter målet fortsatte Silva att hota hemmalaget och ett par minuter efter nätkänningen prickade han ribban - via Dúbravka.

Men efter Citys chanser skulle Alexander Isak till sist få utdelning. Efter en djupledsboll vek svensken in från vänsterkanten och böjde in kvitteringen bakom en chanslös Ortega i bortamålet.

- Avslutet från Isak kommer att få beröm, med all rätt, men passningen från Bruno Guimarães som släppte i väg svensken är lika bra. Det är ett kvalitetsmål från hemmalaget, sa Oliver Yew i Sky Sports sändning från matchen.

- Manchester City är så optimistiska att de alltid kommer att spela en mot en i backlinjen, men det kan du inte göra mot en spelare som Isak, sa den tidigare Chelsea-yttern Pat Nevin om aktionen i BBC.

Kvitteringen gav också Newcastle energi och blott ett par minuter efter Isaks fullträff vek Anthony Gordon in från samma vänsterkant och med ett liknande avslut lyckades engelsmannen överlista Ortega och ge sitt lag ledningen.

I den andra halvleken avtog frekvensen på chanser, men i den 67:e matchminuter avlossade Mateo Kovacic ett skott utanför straffområdet. Bollen styde via Fabian Schär, men Martin Dúbravka lyckades freda sitt mål.

Därefter fortsatte Manchester City att skapa chanser och efter en tilltrasslad situation fick Julian Álvarez ett jätteläge i höjd med straffpunkten - men argentinaren lyckades inte hålla nere bollen och Newcastle kom undan med ett nödrop.

- Julian Álvarez reaktion säger allt, huvudet i händerna. Med den tiden och utrymmet borde han verkligen ha träffat mål - och han vet om det, sa Oliver Yew i Sky Sports.

I samband med målchanserna byttes även Kevin De Bruyne in för Manchester City och han skulle sätta sin prägel på matchen direkt.

Efter fyra minuter på plan avancerade belgaren och med ett väl avvägt avslut lyckades han utjämna med en dryg kvart kvar av matchen.

- Han gör en avgörande skillnad efter endast fyra minuter på plan i sin premier League-återkomst. Avslutet är ren och skär kvalitet, vilken spelare, sa Oliver Yew.

Manchester City fortsatte att trycka på för ett segermål och med mindre än tio minuter kvar avancerade Rodri in i straffområdet. Spanjoren avlossade ett maskerat skott, som Dúbravka dock kunde stöta undan.

Till sist skulle dock utdelningen komma och det var genom inhoppande norrmannen Oscar Bobb. Norrmannen mötte en boll av Kevin De Bruyne innan han rundade Dúbravka för att sedan rulla in sitt första Premier League-mål i den 91:a matchminuten.

- Vilken passning från De Bruyne och Bobb kliver fram. Fantastiskt avslut från ynglingen, sa Yew för Sky Sports.

Segern innebär att Manchester City är ny tabelltvåa, blott två poäng bakom serieledande Liverpool.

Newcastle: Dúbravka - Trippier, Schär, Botman, Burn - Miley, Guimarães, S. Longstaff - Almirón, Isak, Gordon.

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Aké, Gvardiol - Rodri, Kovacic, Silva, Foden, Doku - Álvarez.