TV: Överlevde cancern - och sköt Newcastle kvar i Premier League

I ligaavslutningen tackade Jonás Gutiérrez för hjälpen — genom att ordna ett nytt Premier League-kontrakt för Newcastle.

Argentinaren satte avgörande 2—0-målet hemma mot West Ham.
Hösten 2013 fick Jonás Gutiérrez diagnosen. All fotboll lades omgående åt sidan och i stället handlade allt om att vinna kampen mot cancern.

Det var en strid som argentinaren vann.

I november i fjol blev han friskförklarad och när han var tillbaka i den svartvita Newcastle-tröjan i mars fick han stående ovationer av publiken på hemmaarenan St James Park.

Nytt jubel
Under söndagen fick han på nytt ta emot fansen jubel.

31-åringen slog in det avgörande 2—0-målet i mötet med West Ham. En fullträff som säkrade fortsatt spel i Premier League även under nästa säsong för Newcastle.

Men det var en seger som satt långt inne.

Emmanuel Rivière hade flera bra lägen — men brände samtliga. Chanser som mycket väl hade kunna fällt klubben i jakten efter ett nytt kontrakt i den engelska högstadivisionen.

Gutiérrez hittade målet
Men till slut ledde alla missade situationer till ett målvrål som sällan skådats under säsongens hemmamatcher. Moussa Sissoko nickade kraftfullt in ledningsmålet i den 54:e minuten, rev av sig tröjan och firade vilt tillsammans med fansen. Med fem minuter kvar säkrade sedan Jonás Gutiérrez segern.

Ett väl formulerat och uppskattat tack till fansen som gav honom stöd under den tuffa perioden som handlade om att besegra testikelcancern.

För Hull, som fick 0—0 hemma mot Manchester United, innebär Newcastles seger att tiden i Premier League är över för den här gången. Tillsammans med Burnley och Queens Park Rangers får Hull starta om i League Championship.

Steven Gerrard tackade för sig i Liverpool-tröjan genom att göra klubbens enda mål i bortamötet med Stoke. Men någon vidare avskedsföreställning blev det inte — Liverpool förlorade med hela 1—6.

Publicerad 2015-05-24 kl 19:23