Özils briljans i Arsenal - och Ramseys revansch

Mesut Özil visar sin briljans i Arsenal.

Den tyske playmakern svarade för en fiffig frispark där Londonlaget fick öppet mål på returen.

Redan efter sju minuter fick Arsenal frispark på Emirates Stadium sedan Stokes Charlie Adam knuffat omkull Jack Wilshere utanför straffområdet. Nyförvärvet Mesut Özil, som denna söndag gjorde sin hemmadebut, skickade in ett listigt avslut. Uppenbarligen hade han hittat en lucka i muren och skottet tvingade målvakten Begovic att vräka sig ner mot den högra stolpen. I samma aktion tvingades han släppa en retur rakt ut – och då dök Aaron Ramsey upp.

Mittfältaren har ju varit glödhet den här säsongen, och detta var hans tredje mål bara i ligaspelet. Extra skönt lär det ju också ha varit, eftersom det var just mot Stoke som Ramsey fick sitt underben avsparkat för tre år sedan. Den skyldige den gången, Ryan Shawcross, fanns med från start även i denna match lagen emellan.

Efter 25 minuter lyckades dock Stoke kvittera, efter att först ha prickat stolpen. Geoff Cameron den oreda som uppstod i fösvaret vid ramträffen till att placera in 1-1.

Mittbacken Per Mertesacker nickade sedan in en hörna slagen av Mesut Özil. Även Laurent Koscielny försökte komma åt bollen med en styrning, men när han slog håll i luften blev Begovic grundlurad och 2-1 var ett faktum.

Med knappa 20 minuter kvar punkterade Bacary Sagna matchen med sitt 3-1-mål efter att ha nått högst med pannan på en frispark utanför straffområdet.Målet blev också slutresultatet och innebär att londonlaget nu tog över serieledningen från Chelsea.

Publicerad 2013-09-22 kl 15:04