Podolskis volleykanon gav Arsenal-seger

Lukas Podolski är på väg att skjuta Arsenal till Champions League.

I Londonklubbens övertygande seger mot Hull dundrade han in ett våldsamt vackert mål.

Lukas Podolski firar en fullträff

Mesut Özil och Aaron Ramsey tillbaka från start i ligan - då verkar det hända saker för Arsenal. Men det är en annan, tidigare utskälld, spelare som snor rubrikerna.
Lukas Podolski slog till med två mål mot West Ham tidigare i veckan. I dag var det dags igen. I kombination med just Ramsey blev han matchvinnare med en ny dubblett.

Hans första mål är värt att minnas. I ett vackert, kvickt kontringsanfall slog Olivier Giroud en svepande boll mot Ramsey i straffområdet. Den energiske walesaren bröstade ner och Podolski volleydundrade in målet.
Dessförinnan hade samme Ramsey gett 1-0, och i andra halvlek fastställdes slutresultatet när Hull-keepern tvingades lämna retur på ett vasst Ramsey-skott och Podolski dök upp och petade in målet.

En seger som tar Arsenal ett steg närmare spel i Champions League. Och Kim Källström? Efter sina 90 minuter fick han den här gången spendera hela matchen på bänken.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud

Publicerad 2014-04-20 kl 17:00