TV: Rashfords succé - inblandat i allt i segern mot Arsenal

Marcus Rashford startade mot Arsenal och blev Manchester Uniteds fjärde yngsta debutant någonsin i Premier League. Då tackade han för förtroendet - genom att göra två mål och ett assist.

Den 18-årige forwarden fanns ju med även mot Midtjylland under den gångna veckans Europa League-spel, och den gången blev det två fullträffar för hans del i 5-1-segern. Något som ledde till rejäla hyllningar från fansen, och allt mer samstämda krav på att testa Rashford även i Premier League.

Och så blev det. När United tog sig an titeljagande Arsenal fanns han med på topp, vilket innebär att han hör till de yngsta spelare som klubben någonsin gett chansen. Det finns bara tre stycken, enligt brittiska Opta Sports, som kallats in vid yngre åldrar. Då handlar det om Federico Macheda, Phil Neville och Rafael.

Rashford inledde dessutom piggt mot Arsenal. Efter en kvarts spel var han nära att dribbla sig förbi två motspelare, men stoppades precis vid kanten till straffområdet. United-spelarna ansåg att förseelsen ägt rum innanför linjen och blev upprörda när domaren blåste för frispark. Reprisbilderna visade dock att domarens bedömning varit korrekt och att det inte var fråga om någon straff.

Men målet skulle komma. På en retur framför Petr Cech dök Rashford upp i den 30:e minuten. Med en välplacerad bredsida mötte han bollen med högerfoten, prickade in 1-0 och såg alltså till att bli målskytt även i sin första seriematch för klubben. Och inte nog med det. Bara minuter efter ettan slog han till en gång till. Den här gången handlade det om en nick på ett inlägg från höger, och 2-0 var ett faktum. Därmed hade Rashford, inom loppet av en vecka, gjort fyra mål på två viktiga tävlingsmatcher. Snacka om genombrott för hans del.

Men några minuter före pausvilan lyckades Arsenal reducera - genom en annan spelare som en gång i tiden lyftes till skyarna och förutspåddes en lysande framtid i Uniteds anfall. På en inläggsfrispark löpte Danny Welbeck in bakom backlinjen och knoppade in 2-1 mot sin gamla klubb. 23-årige Welbeck fostrades ju i just United, där han gick igenom ungdomsakademin för att till sist plockas upp till A-laget. Men efter låneperioder i Preston och Sunderland värvades han sedermera till Arsenal 2014.

Rashford skulle vara inblandad i fler mål. När klockan tickat upp på 65 fick han bollen vid Arsenals straffområde, snurrade ett halvt varv och serverade Ander Herrera som kunde smälla in 3-1 till Manchester United.

Inte långt senare fick Arsenal känning igen. Danny Welbeck fick iväg ett skott som David De Gea släppte retur på och returen kunde sedan Mesut Özil förvalta och trycka in 3-2 till The Gunners.

Mancherster United kunde hålla undan och vinna med 3-2. I en match där känslorna var heta och matchen intensiv och underhållande – där Marcus Rashford var, trots Louis van Gaal fall och Aaron Ramsey knuffar, matchens behållning och utropstecken. Han fick, till stående ovationer, kliva av i matchens 80:e minut.

Uniteds seger gör att de kliver upp på femte plats i Premier League. Arsenal däremot tappar i täten och har nu fem poäng upp till ledande Leicester med elva omgångar kvar att spela.

Se Rashfords mål i sportsändningen ovan.