Ritchie sänkte Arsenal på St James Park

Efter tre raka segrar i Premier League föll Arsenal.
På St James Park vann hemmalaget Newcastle med 2-1 efter Matt Ritchies avgörande.

Arsenal har haft en gryende form på sistone och inför mötet med Newcastle hade London-laget sex vinster på de sju senaste matcherna i Premier League och Europa League. Men på St James Park skulle Newcastle plocka hem alla tre poängen.

Det var dock Arsenal som tog ledningen i den 14:e minuten. Pierre-Emerick Aubameyang hittade in med bollen till Alexandre Lacazette som vräkte sig fram och stötte in 1-0.

Efter en halvtimmes spel utjämnade dock hemmalaget. DeAndre Yedlin slog ett fint inlägg som Ayoze Perez tryckte in till 1-1.

Och i andra halvlek kom avgörandet. Efter assist från Perez fick Matt Ritchie sätta 2-1 och skjuta segern till Newcastle 20 minuter från slutet. Hemmalaget hade sedan bud på mer, och hade bland annat en boll i ribban.

Efter förlusten utmanas Arsenal om sjätteplatsen av Burnley. Efter seger mot Leicester under lördagen är laget bara två poäng bakom.