Rivstart gav Arsenal klar seger i London-derbyt

Arsenal rivstartade mot Chelsea i London-derbyt på Emirates Stadium. Alexis Sanchez och Theo Walcotts tidiga mål lade grunden till en stark 3-0-seger.

Inför London-derbyt på Emirates Stadium var det helt jämnt mellan Arsenal och Chelsea. Båda lagen stod på tre segrar, ett kryss och en förlust på de inledande fem omgångarna.

Då skulle Arsenal tvåla till sina rivaler. Hemmalaget rivstartade och gjorde matchens första mål efter elva minuter. Chelseas Gary Cahill stod för en rejäl tabbe och gav Alexis Sanchez öppen gata. Fri med Courtois var chilenaren iskall och chippade snyggt in 1-0.

Bara två minuter senare skulle Arsenals drömstart bli än bättre. Efter ett mönsteranfall hittade bollen in till Theo Walcott som från nära håll kunde stöta in 2-0.

Fem minuter före pausvilan skulle Arsenals fina första halvlek ge ytterligare utdelning. Alexis Sanchez slog en hög boll mot en fristående Mesut Özil i bortre delen av straffområdet. Tysken tryckte till på volley och bollen studsade i backen och in via den bortre stolpen fram till 3-0.

I den andra halvleken var det betydligt jämnare. Båda lagen hade fina chanser att ytterligare öka på målskörden i matchen. Men lika delar starkt målvaktsspel och oskärpa i avsluten gjorde att det inte blev några fler mål i matchen.

Arsenal vann London-derbyt med 3-0 och gav ett rejält styrkebesked. För Chelsea var förlusten lagets andra raka i Premier League, efter 2-1-nederlaget mot Liverpool senast.