Seger för Chelsea - redan bättre än fjolåret

Kontrasterna mot förra året är stora.
Efter segern mot Leicester har Chelsea redan nu mer poäng än vad man tog på hela förra säsongen.

Precis som för West Ham så handlade det för Chelseas del om en spelare som inte fanns med på plan, inför lördagens omgång i Premier League. Diego Costa uppges ha rykt ihop med tränaren Antonio Conte och han ryktas dessutom lämna för spel i den kinesiska ligan.

Men gästande Chelsea, utan Costa i truppen, tog trots det ledningen redan efter några minuters spel borta mot Chelsea. Spanjoren, vänsterbacken Marcos Alonso, fick chansen från nära håll efter att Eden Hazard hittat fram med framspelningen och krutade in ledningsmålet för gästerna.

Samme Alonso ökade sedan på gästernas ledning till 2-0 under inledningen av den andra halvleken.

I slutet av matchen satte sedan landsmannen Pedro spiken i kistan då han nickade in 3-0 bakom en överspelad Kasper Schmeichel i Leicesters mål. I och med segern står Chelsea på 52 poäng på 21 matcher, det är två poäng mer än vad man mäktade med under hela den förra säsongen.

Återstår att se om man återfår skytteligaledaren Diego Costa till den avslutande titeljakten.
Under söndagen möts Liverpool och Manchester United i en glödhet match för toppstriden. Om inte Liverpool vinner rivalmötet leder Chelsea nu ligan med sju poäng.

Leicester: Schmeichel, Morgan (c), Huth, Fuchs, Chilwell, Mendy, Drinkwater, Ndidi, Albrighton, Musa, Vardy.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Willian, Hazard, Pedro