Sent Harder-avgörande räddade Chelsea - nytt engelskt rekord

Women´s Super League

Det satt långt inne för Chelsea och det var nära att sluta i veckans andra besvikelse.
Då klev Pernille Harder fram och avgjorde sent matchen mot Leciester.
Chelsea slog också ett nytt engelskt rekord efter att ha gjort mål i 56 raka ligamatcher.

Det var ett påtagligt lättat Chelsea som klev av planen vid slutsignalen. Det var nästintill toppen mot botten på förhand då Chelsea jagar Arsenal i toppstriden, medan Leicester fortfarande står på noll poäng i årets seriespel.

Chelsea skulle dessutom försöka ta revansch efter en skakig insats mot Wolfsburg i Champions League. Trots en räddad poäng genom Pernille Harders kvittering på stopptid, stod Chelsea för tre stora individuella misstag som ledde till baklängesmål.

- Vi hade 17 skott, 62 procent av bollinnehavet och hade ett övertag på de flesta platserna på planen. Ändå vinner vi inte matchen, sade Chelseas manager Emma Hayes besviket till Chelseas hemsida efter Wolfsburg-matchen.

Chelsea var laget som förväntat skapade mest i matchinledningen mot Leicester. Närmast kom Niamh Charles som efter tio minuters spel dök upp vid den bortre stolpen och hade en nick strax utanför. Chelseas spel hackade dock betydligt mer än supportrarna vant sig vid de senaste säsongerna.

Trots ett stundtals frustrerat hemmalag, skulle målen komma. Pernille Harder förvaltade Jesse Flemings inspel på bästa sätt till 1-0 i den 83:e minuten och i den 94:e minuten gjorde även Fran Kirby 2-0. Chelsea tog därför säsongens fjärde seger i ligaspelet. Huvudkonkurrenterna Arsenal och Tottenham spelar också sina matcher under söndagen.

Magdalena Eriksson spelade i vanlig ordning från start för Chelsea. Idag fanns även Zecira Musovic och Jonna Andersson med. Detta var deras första starter i ligaspelet för året.

Chelsea har nu gjort mål i alla sina 56 senaste Women's Super League-matcher, ett nytt engelskt rekord. Arsenals herrar höll tidigare rekordet på 55 matcher mellan maj 2001 och november 2002. Fredrik Ljungberg spelade då i Arsenal.