TV: Stoke inga problem för Chelsea - får fira jul ensam i topp

Stoke motades utan stora problem för Chelsea (2-0) och Londonlaget får nu fira jul som ensam serieledare i Premier League.

Klockan hade inte ens tickat upp till två minuters spel när Chelsea tog ledningen borta mot Stoke. Trots att man mötte det lag som har Englands längsta trupp var det i luften man hittade möjligheten. John Terry nådde högst på en hörna och satte 1-0 med pannan.

I den andra halvleken utökade Chelsea. Cecs Fabregas tog sig fram i straffområdet och satte 2-0 med en strumprullare.
Inför mötet hade Manchester City kommit ikapp Chelsea och bara ett måls målskillnad höll Chelesa som serieledare. Nu rycker laget alltså med tre poäng och får fira jul ensam i topp.

Tre gånger tidigare i historien har Chelsea firat jul i topp. Alla gångerna har laget slutat som mästare.

Publicerad 2014-12-22 kl 23:01