SVENSKKOLLEN: Schelin cuphjälte och svenskens fortsatta succé i Skottland

Lotta Schelin blev cuphjälte för PSG trots Jacobssons drömmål i finalen. Sedan har Ferhad Ayaz gjort sin första match från start och succén fortsätter för svensken i Skottland. Här är veckans svenskkoll!

Azerbaijan

Qabala FK

Ricardinho – 14/0

Ytterbacken startade i den otroliga viktiga bortavinsten mot ligatrean Neftci. Segern med 3-1 betyder att Qabala nu närmar sig de besegrade laget och har tre poäng upp till europaspelsplatsen. Ricardinho spelade 90 minuter.

Belgien

Standard Liege

Jiloan Hamad – 6/1
Säsongen är över för mittfältaren som skadad knät under en träning och blir nu borta i tre månader. ”Jag önskar att det var annorlunda” skrev han på Twitter.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 25/0
Vann under lördagen hemma mot AEK Larnaca med klara 3-0 och har nu bara fem poäng upp till serieledande Apollon i den cypriotiska slutspelsomgången. Svensken spelade som vanligt 90 minuter och var en stor del av den nolla som hölls bakåt. Återstår fem omgångar innan vi har korat en vinnare.

AEL Limassol FC

Maic Sema – 8/3
Efter tvåmålssuccén i den cypriotiska cupen i helgen var det återigen dags för match i nedflyttningskvalet mot Nea Salamis under söndagen. Där fanns Sema inte ens med i matchtruppen.

Danmark

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 23/0, 10 nollor
Efter tre raka 1-1 matcher hoppas nog Randers på ett lite annorlunda resultat ikväll när man gästar Esbjerg.

Joel Allansson – 3/0
Har match ikväll mot Esbjerg.

Mikael Ishak – 19/8
Ikväll väntar kamp mot Esbjerg på bortaplan.

Viktor Lundberg – 23/6
Har bortamatch ikväll mot Esbjerg.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 7/0, 3 hållna nollor
Vann i fredags hemma mot Silkeborg där Dahlin däremot inte var med i matchtruppen. I förra helgens match mot Ålborg fick den svenska målvakten en smäll på vristen som hållit honom borta från spel denna vecka. Det ska bara handla om en sträckning och målvakten lär därför vara tillbaka i spel väldigt snart.

Petter Andersson – 17/3
Var tillbaka efter sin knäskadad och fanns med i truppen i 1-0-vinsten hemma mot Silkeborg. Började på bänken men fick hoppa in med en halvtimme kvar vid ställningen 0-0. Tio minuter efter inhoppet tog hemmalaget ledningen och höll sedan resultatet matchen ut.

Kristoffer Olsson – 6/0
Är efter en väldigt lång och jobbig tid äntligen på väg tillbaka till fotbollsplanen. Efter tre månaders rehab har mittfältaren börjat tränat lätt med laget igen. Fanns inte med i truppen mot Silkeborg.

FC Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0
Tredjemålvakt i FCK och fanns inte med i truppen mot Nordsjalland

Ludwig Augustinsson – 6/1
Spelade från start mot Nordsjalland där laget höll nollan och vann med 2-0. Laget har bara släppt in tre mål på de senaste sju matcherna och är väldigt stabila defensivt.

Per Nilsson – 10/0
Spelade från start på mittbacken när FCK vann hemma mot Nordsjalland. Spelade även hela matchen och var en stor del i den nolla som laget höll.

Mikael Antonsson – 20/0
Efter att förra helgen spelat högerback fanns Antonsson denna helg på bänken. En plats som han inte fick lämna under matchen.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 8/0
Det blev andra raka förlusten för AaB när man i helgen föll borta mot Vestsjaelland med 2-1. Förre Helsingborgs-anfallaren fanns med från start men blev utbytt mållös i den 83:e minuten.

Andreas Blomqvist – 0/0
Fanns med på bänken mo Vestsjaelland men fick aldrig chansen att komma in på planen.

Bröndby IF

Johan Elmander – 16/1
Fanns med i startelvan då laget föll hemma mot Hobro med 1-0. Blev mållös men fick ändå vara på planen under hela matchen.

Johan Larsson – 7/1

Startade hemma mot Hobro där det blev en överraskande förlust med 0-1. Svensken fanns på plan under hela matchen.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 19/4
Spelade från start på en högeranfallsposition i Nordsjallands 4-3-3-system. Blev mållös och fick lämna planen med tjugo minuter kvar i 0-2-förlusten.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 6/1
Har ett riktigt svenskmöte ikväll då man möter Randers.

Robin Söder – 17/4

Michael Almebäck – 5/0

Daniel Larsson – 7/2

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 29/3
Sunderland har inte haft någon match denna helg utan har haft tid att slicka sår och ladda upp inför nästa helgs kamp mot Stoke City.

West Bromwich

Jonas Olsson - 9/0
West Brom vann i helgen det på förhand jämna mittenmatchen mot Crystal Palace med 2-0. Jonas Olsson blev inbytt i den 81:a minuten och blev lagets femte försvarare på planen, då man ville säkra upp sin tvåmålsledning. Under sin korta tid på planen fick Olsson 6,1 i betyg av statistiksidan Whoscored.com.

Nottingham Forrest

Modou Barrow – 3/0
Tillbaka efter sin skada och klev direkt in i startelvan för Nottingham. Fick spela från start på högeranfallsplatsen i Nottinghams 4-3-3-system, och fick 78 minuter på plan i 3-3 matchen mot Blackburn. Stod för en assist fram till lagets 1-1-kvittering med ett fint inlägg.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 11/2
Förra helgen satt Kacaniklic på bänken utan att komma in. I veckans match mot Rotherham fanns yttermittfältaren inte ens med i truppen då han åkt på en knäskada. Något som höll honom borta även i helgen i bortamatchen mot Blackpool.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 36/0
Som vanligt så spelade den svenska ytterbacken från start för Blackburn i hemmamatchen mot Nottingham. Fanns på planen under hela den svängiga matchen. Tvingades se Nottingham kvittera till 3-3 i den 88:e matchminuten.

Norwich City

Martin Olsson – 35/1
I den 98:e minuten gjorde Middlesbrough kanske årets viktigaste mål. Segern gör nu att klubben är väldigt nära Premier League. För Norwich del så var det däremot en väldigt tung förlust då man glider ner en aning i tabellen. Martin Olsson spelade hela matchen.

Watford FC

Joel Ekstrand – 22/1
Joel Ekstrands fotbollskarriär börjar mer och mer likna en mardröm. Efter att ha nyligen gjort comeback efter en långtidsskada så var olyckan framme igen för mittbacken. Förra omgången mot Ipswich så bars svensken ut på bår efter att ha landat fel. Nu har det bekräftats att korsbandet i knät är av och säsongen är därmed slut för 26-åringen.

Derby County

Isak Ssewankambo - 0/0
Är tillbaka på fotbollsplan efter den knäskada som drabbade talangen i vintras. Kämpar för att komma i form och fanns inte med i helgen i den svängiga 4-4-matchen borta mot Huddersfield.

Estland

FC Infonet

Ermal Hajdari – 4/1
Stod över helgens match mot Sillamäe Kalev på grund av en stukning. Berättade i en intervju med Fotbollskanalen i veckan att han är nöjd med sin första tid i Estland.
– Det är en bra fotboll i Estland, sa han och berättade lite varför han valt de lite udda karriärsvalet.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 0/0
Spelade 1-1 i helgen mot HIFK. Friberg Da Cruz satt på bänken utan att få chans att komma in.

Josef Ibrahim – 2/0
Fick chansen från start hemma mot HIFK. Blev mållös men spelade hela matchen.

Philip Sparrdal-Mantilla – 2/0

Har jobbat sig in som startspelare i IFK Mariehamn och återigen nittio minuter i 1-1-matchen mot HIFK.

Jaro

David Carlsson – 1/0
Har inte haft någon match den här helgen utan laddar inför hemmamatchen mot Seinajoen JK på torsdag.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 27/1
Började på bänken när Nice förlorade med 3-1 hemma mot PSG som kom till spel utan avstängda Zlatan Ibrahimovic. Svensken hoppade in för ligaelvan med en halvtimme kvar att spela. Fick betyget 5,8 av statistiksajten Whoscored.om efter sin insats.

Bordeaux -

Isaac Kiese Thelin – 10/1
Åkt på en vadskada som höll honom borta i helgens match mot Lille. Laget förlorade borta med 2-0 och man hade behövt svensken på planen.

Rennes

Ola Toivonen – 25/7
Spelade från start i bortamatchen mot Monaco där Rennes åkte hem med 1-1 och en poäng. Toivonen blev mållös men fick spela hela matchen. Fick betyget 6,4 av statistiksajten Whoscored.com

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 22/17

Just nu avstängd för sitt utbrott efter Bordeaux-förlusten. Svenskens fokus just nu ligger på att försöka minska straffet. Inte nog att själva utbrottet och avstängningsdomen blev uppmärksammad, det har nu även blivit en cirkus kring PSG:s överklagan.

Förenade Arabemiraten

Bani Yas

Imad Khalili – 6/2
Satt på bänken under helgens 4-2-seger borta mot Al Jazira utan att få komma in. Fick istället från bänken se motståndarlagets Mirko Vucinic göra mål men där ändå Bani Yas vann matchen relativt enkelt.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 6/0
Fanns inte med i matchtruppen i helgen då PAOK vann borta mot Kerkyra.

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 16/2
Skadade knät i mitten av mars. Rapporterades att mittfältaren skulle vara borta i två månader men att även kunde gälla säsongen ut.

Panathinaikos FC -

Marcus Berg – 19/13
Fanns med från start när Panathinaikos överraskande förlorade borta mot bottenlaget Panthrakikos med 2-1. Svensken blev mållös för att sedan också bli utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Valmir Berisha – 0/0
Kämpar på i den grekiska motvinden. Spelade i förrförra veckan med Sverige U19-landslag där det sportsligt inte heller gick så bra. Berättade då om sin situation nere i Grekland.

AEK Athen

Jakob Johansson – 10/1
Vann serien och nu väntar uppflyttningskval för att nå den grekiska högstaligan. Har just nu uppehåll medans man väntar på att den grekiska högstaligan ska spelas klart.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 31/0, 8 nollor
Fick en tung kväll då man åkte iväg till Eindhooven för att se hemmalaget vinna Eredivisie. Den svenska målvakten stod i mål från start men fick se fyra bollar gå in bakom sig i 1-4-förlusten.

Sam Larsson – 19/8
Startade som vänsteranfallare i förlustmatchen mot Eindhooven. Hade inte sin bästa kväll och gick av planen poänglös.

Simon Thern – 11/3
Spelade från start på mittfältet där han skapade en vänsterkant tillsammans med Sam Larsson. Hade ännu tyngre dag än sin svenska kollega och blev utbytt med fem minuter kvar att spela i 1-4-förlusten.

Viktor Noring – 0/0
Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt. Har i år ännu inte varit med en enda gång på bänken.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 20/4
Fick hoppa ut på högermittfältet i Heracles 4-3-3-system i hemmamatchen mot PEC Zwolle. Svensken fortsätter i alla fall få speltid i Holland och blev utbytt först på tilläggstid i andra halvleken. Laget vann med 2-0 och tog tre otroligt viktiga poäng i botten av den holländska ligan.

FC Groningen

Simon Tibbling 14/1
Gjorde förra veckan sitt första mål i den holländska ligan med ett vackert solomål. Den här helgens fanns svensken återigen på plan från start när han startade på Groningens defensiva mittfält. Laget vann med hela 4-1 borta mot Willem II och ligger nu på en åttonde plats i ligan. Går redan och drömmer om den kommande cupfinalen.

Rasmus Lindgren - 19/1
Startade som mittback i Groningens 4-1-vinst borta mot Willem II. Har tagit över mittbackspositionen i laget och känns given i tränarens startelva efter att ha suttit mycket på bänken i vintras.

Dino Islamovic – 12/0
Fanns inte med i Groningens matchtrupp borta mot Willem II.

Willem II

Samuel Armenteros – 26/9
Fanns inte med i matchtruppen i hemmaförlusten mot Groningen.

AZ Alkmaar

Muamer Tankovic – 24/5
Fanns inte med i AZ:s trupp mot ADO Den Haag.

Mattias Johansson – 27/1
Efter två omgångar där man släppt in totalt nio mål så fick man i helgen hålla lite mer tätt bakåt. AZ vann med 3-1 hemma mot ADO Den Haag där den svenska ytterbacken fanns med från start och spelade hela matchen.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 11/0
Blev i helgen holländska mästare då PSV besegrade Heerenveen med 4-1. Hiljemark blev kvar på bänken under hela matchen men lär få ökad speltid nu när ligasegern är klar.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6
Satt för andra helgen i rad på bänken efter en lång tid i frysboxen. Fick däremot inte hoppa in utan fick sitta kvar på sidan och se sitt lag vinna enkelt med 3-0 hemma mot Dordrecht.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 18/2
Satt på bänken i helgens match mot Twente där han också blev kvar under hela matchen. Utrecht vann med 1-0 och ligger nu tolva i ligan.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0
2-2 hemma mot Ironi Kiryat Shmona, men ingen Askling.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 10/4
Målskytt i 4-1-segern mot Beitar Jerusalem. Svensken gjorde lagets andra mål vilket också blev det avgörande målet.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 13/2
Satt på bänken i 90 minuter för andra helgen i rad.  Palermo vann mot Genoa med 2-1 trots att svensken satt och tittade på från sidan.

Cagliari

Albin Ekdal – 25/4
Lever mitt i ett kaos just nu där klubbens supportrar i helgen gick på våldsam attack mot spelarna. Laget förlorade dessutom igår hemma mot Napoli med 3-0. Albin Ekdal startade matchen men blev utbytt med en halvtimme kvar att spela.

Torino

Alexander Farnerud – 18/1
Startade på innermittfältet när Torino kryssade borta mot Sassuolo. Farnerud spelade hela matchen men drog på sig en varning med en kvart kvar att spela.

Pontus Jansson – 6/0
Satt på bänken under hela matchen mot Sassuolo.

Udinese

Melker Hallberg – 3/0
Fortsätter nöta bänk i Italien och när Udinese mötte Chievo i helgen blev det återigen 90 minuter från sidan för Hallberg.

Kina

Dalian Aerbin FC

Niklas Backman – 4/0
Fortfarande obesegrade i ligan efter fem omgångar. Niklas Backman spelade från start i 0-0 matchen mot  Qingdao Zhongneng under söndagen. Laget ligger nu i delad ledning av serien.

Mathias Ranégie – 5/3

Blev precis som hela laget mållös i matchen mot Qingdao Zhongneng men fick förtroendet av tränare Mikael Stahre.

Shanghai SIPG FC

Tobias Hysen – 6/5
Spelade från start i söndagens hemmamatch mot Chongqing Lifan och gjorde matchens första mål i den 25:e minuten. ”Tobbe” spelade sedan hela matchen då laget avgjorde med 2-1-målet i den 88:e minuten.

Beijing Guoan FC

Erton Fejzullahu – 6/4

Laget spelade kryss för tredje matchen i rad när man spelade 2-2 hemma mot Guizhou Renhe. Den förre Djurgårdsanfallaren fick bara en halvlek på planen innan han blev utbytt mållös.

Guizhou Renhe

Magnus Eriksson – 5/0
Fanns med i matchtruppen mot Beijing Guoan FC men blev fast på bänken under hela matchen. Har ännu inte gjort ett enda mål i Kina och har det riktigt tufft. Just nu är det långt ifrån Champions Leauge-glansen för Eriksson.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 11/0
Laget åkte på stortorsk i helgen ddå man förlorade med hela 5-1 hemma mot ligafyran Balzan.

Alexander Nilsson – 9/1
Blev mållös i matchen mot Balzan och laget har nu bara tre poäng ner till nedflyttningsplats.

Norge

Rosenborg BK

Mikael Dorsin – 3/0
Efter den imponerande seriestarten tappade Rosenborg i helgen sin första poäng då man kryssade hemma mot Stomsgodset. Dorsin startade på sin vänsterbacksplats och spelade sedan 90 minuter.

Tromsö IL

Benny Lekström – 3/0
Laget tog sin första poäng i årets Tippeliga då man spelade 1-1 hemma mot Lilleström. Svensken stod i mål under hela matchen.

Marcus Hansson – 3/0
Fanns med från start i 1-1-matchen mot Lilleström och spelade hela matchen. Blev inga poäng från svenskens sida men det blev det för laget som direkt klättrade i tabellen.

Vålerenga IF

Rasmus Lindkvist – 3/0
Lindkvist som i första hand men som även kan spela mittfältare placerades på anfallet i helgen när Vålerenga vann mot Haugesund. En ovanlig position för 24-åringen som senare blev utbytt mållös med tio minuter kvar av matchen. Laget vann med 2-0 och har sju poäng efter tre omgångar.

Ålesunds FK

Mikael Dyrestam – 3/0
0-5 i premiären, 1-1 förra helgen och nu en 1-5-förlust borta mot Molde. Ålesunds seriestart har verkligen varit en berg- och dalbana med djupa dalar. Dyrestam fanns från start i mitten på Ålesunds fembackslinje. Hade inte rolig dag på jobbet men fick ändå spela hela matchen.

Carl Björk – 0/0
Satt på bänken under hela matchen mot Molde utan att få chans att komma in på planen.

FK Haugesund

David Myrestam – 1/0
Fick spela sin första match för säsongen då han startade borta mot Vålerenga. Det blev däremot inte en lika bra eftermiddag som den förre GIF Sundsvallsspelaren hoppats på. Förlust med 0-2 och laget har bara en poäng på de inledande tre omgångarna med en målskilland på -8.

Molde FK

Mattias Moström – 3/0
Spelade från start när Molde körde över Ålesund och vann med hela 5-1. Svensken gjorde inga poäng men fick 90 minuters speltid.

Andreas Linde – 0/0
Blivit tredjemålvakt i Molde och får kämpa för att få någon speltid i år.

Mjöndalen IF

Alagie Sosseh – 2/0
Satt på bänken utan att få någon speltid i hemmamatchen mot Start som slutade 1-1.

Andreas Haglund – 0/0
Anfallaren med ett förflutet i IFK Norrköping och Degerfors fanns inte med i matchtruppen när Mjöndalen kryssade hemma mot Start.

Sarpsborg 08

Liridon Kalludra – 2/0
Startade på vänstermittfältet för Sarpsborg i förlustmatchen mot Sandefjord. Svensken lyckades inte stå för några offensiva poäng och blev utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Sandnes Ulf

Emil Johansson – 0/0
Fanns inte med på bänken när Sandnes Ulf vann hemma mot Nest-Sotra med 3-1.

Pontus Engblom – 3/3
Tvåmålsskytt när Sandnes Ulf vann hemma mot Nest Sotra. Svensken har inlett säsongen riktigt bra i sin nya klubb.

Amin Nazari – 2/0

Laget spelar ikväll hemma mot Levanger som är tabelljumbo efter två omgångar.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0
Tillbaka från sin knäskada som hållit honom borta i över ett år. Väntar just nu på att få göra comeback på fotbollschansen. Har fyra helger i rad hamnat utanför matchtruppen och får vänta på sin återkomst.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 31/1
Förra helgen blev Lindelöf målskytt för Benficas reservlag. Den här helgen så blev svensken självmålsskytt när han placerade in 1-1-målet hemma mot Desportivo Alves. Laget gjorde ändå 2-1 och vann matchen trots svenskens oturliga misstag.

Ryssland

Krasnodar

Andreas Granqvist – 21/0
”Granen” fanns med från start i den tuffa bortamatchen mot CSKA Moskva. Svensken spelade nittio minuter i matchen som slutade 1-1 efter att förre GAIS-stjärnan Wanderson kvitterat i den 88:e matchminuten.

Spartak Moskva

Kim Källström - 22/2
Fanns från start i helgen då Spartak Moskva besegrade FC Mordovia Saransk på bortaplan. Svensken spelade från start och spelade även hela matchen.

CSKA Moskva

Pontus Wernbloom - 20/1
Höll på att bli matchhjälte hemma mot Krasnodar om det inte varit för en sen kvittering från gästerna. Målskytten fick sedan förtroendet att spela hela matchen i den viktiga ”sexpoängsmatchen” där man kunde tagit in på serietvåan Krasnodar.

Carlos Strandberg - 5/2
Började på bänken men fick komma in med tretton minuter kvar. Fick inte chans att göra något mål framåt utan fick se Wanderson göra mål för Krasnodar i den 88:e minuten istället.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 4/0
Fick för andra helgen i rad sitta på sidan och titta på när hans lag tog en överraskande seger borta mot Vaduz. Vinsten är lite av den sista andningen för laget som ligger på jumboplats.

Dusan Djuric – 14/1
Gick direkt in i startelvan mot Vaduz och fick spela på mittfältet. Blev utbytt med en halvtimme kvar att spela och med ställningen 1-0.

FC Basel

Behrang Safari – 19/0
Fick starta i bortamatchen mot Sion och fick spela 90 minuter. Basel tog en 1-0-seger mot ligasexan och fortsätter leda serien med stabila tio poäng.

Young Boys

Alexander Gerndt – 10/4
Målskytten från förra helgen fick återigen förtroende från start men blev nollad i hemmamatchen mot FC Thun. Det gjorde däremot ingenting då hans lagkamrater hade bättre dagar framför mål och laget vann till slut med 4-0

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 23/8
Inledde på bänken när Celtic spelade FA-cup mot Inverness. Överraskande så gick till förlängning där de grönvita även tappade till 2-1. Då byttes John Guidetti in i matchen och kvitterade till 2-2 efter bara fem minuter på plan. Målet hjälpte däremot inte då Inverness fick in ett ytterligare mål och slog ut Celtic ur cupen.

Mikael Lustig – 5/2
Kämpar med en fotskada och fick tacka nej till landslagsuttagningen inför EM-kvalet mot Moldavien. Säger själv att säsongen är över och han har redan börjat fokusera på nästa år.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 20/11
Med två omgångar kvar att skotska Championship så leder laget ligan med 22 poäng och är sedan länge klara för uppflyttning. I helgen vann man återigen hemma mot Raith Rovers med 2-1 där Sow fanns på plan från start. Det blev inga mål för svensken som blev utbytt med tjugo minuter kvar att spela.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 20/0, 3 nollor
Efter sju raka matcher på sidan var Andreas Isaksson tillbaka i målet – det gick sådär. Kasimpasa förlorade med hela 5-1 hemma mot Besiktas, där de första målet kom redan efter tre minuter.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 22/1
Har ikväll match borta mot Fenerbahce.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 21/4
Blev målskytt i helgens bortamatch mot bottenlaget Karabükspor. Vem vad gjorde det? Laget förlorade med 2-1 då hemmalaget avgjort på straff med en halvtimme kvar. I matchen fick El Kabir dessutom rött kort och kommer vara avstängd den kommande tiden.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 6/0
Vann på söndagen den otroligt tuffa hemmamatchen mot Galatasaray, till exempel förlorade man hörnstatistiken med 11-1. Erkan Zengin spelade hela matchen och hjälpte till att peta ner gästerna från serieledningen. Svensken blev däremot mållös men lär varit rätt glad ändå.

Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku – 22/1
Har ikväll match hemma mot ligaelvan Akhisar Belediye.

Abdul Khalili – 23/2

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0
Är tillbaka i lätt träning. Fanns inte med i matchtruppen mot Kasimpasa i helgen, men lär vara tillbaka väldigt snart.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 7/0
Väldigt upp och ner i sin status nere i Turkiet. Ena veckan är han i startelvan för att nästa vecka befinna sig på läktaren. Denna vecka var en sådan vecka och ytterbacken fick se sitt lag förlora hemma mot Eskisehirspor från läktarhåll.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 6/0
Spelade för första gången sedan flytten från start när laget tog emot Konyaspor på hemmaplan. Den svenska U21-landslagsmannen fick dessutom förtroende och spela matchen från sin vänstermittfältsposition. Däremot tappade man matchen 1-1 när det återstod en kvart vilket också blev slutresultatet.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 17/2
Efter förra helgens succévinst mot Dortmund tog formen stopp den här helgen borta mot Eintracht Frankfurt. Matchen slutade 0-0 och M´Gladbach tapppade viktiga poäng i toppen. För tredje helgen i rad satt Hrgota på bänken utan att ens få komma in och visa upp sig.

Oscar Wendt – 20/2
Blev förra helgens stora svensk och följde upp succén denna vecka med att hålla tätta bakåt. Blev inga mål framåt och svensken fick en varning redan efter sju minuter.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 22/0
Satt på bänken under hela matchen när Hannover åkte på en tung 0-4-förlust mot Bayern Leverkusen.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 10/0
Fick komma in i paus när Mainz vann borta mot Freiburg med 3-2. Mainz släppte in båda målen med svensken på plan men gjorde även de avgörande målet med tio minuter kvar.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 9/0
Har match ikväll borta mot Kaiserslautern.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 20/10
Kunde inte följa upp förra helgens målgörande med ytterligare med när Wolfsburgs reservlag vann borta mot Braunschweig.

USA

Colorado Rapids

Axel Sjöberg – 2/0

Var tillbaka på bänken efter sin fotskada då Colorado förlorade hemma mot Seattle med hela 3-1. Svensken fick stanna kvar på bänken under hela matchen.

Columbus Crew

Mohammed Saeid – 4/0
Succén fortsätter för svensken som slagit sig in i startelvan på mittfältet. I helgen slog man Kakas Orlando City med 4-0 och Saeid spelade hela matchen. Laget ligger nu tre i MLS efter sex omgångar med åtta poäng.

LA Galaxy

Stefan Ishizaki – 6/0
Spelade från start i 2-1-vinsten hemma mot Sporting Kansas City. Mittfältaren blev däremot utbytt med tjugo minuter kvar att spela vid ställningen 2-1.

Chicago Fire

Kennedy Igboananike – 4/0
Hade ingen match i helgen, utan den förre AIK-anfallaren får sikta in sig på kampen mot New York City nästa helg.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 7/3
Hela laget hade en riktigt tung kväll borta mot RB Salzburg när man förlorade med hela 6-0. Hellquist som startade som anfallare blev utbytt med tjugo minuter kvar.

Damer

Chelsea LFC

Hedvig Lindahl – 3/0
Ensam serieledning efter tre omgångar med full pott. I helgen blev det seger hemma mot Liverpool med 1-0. Den svenska landslagsmålvakten stod i mål och höll nollan.

Marija Banusic – 0/0
Får fortsätta kämpa för att få någon speltid. Fanns med i Chelseas matchtrupp men var fast på bänken under hela matchen.

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 17/13
PSG fick en drömstart i CL-semin mot Wolfsburg när man vann med 2-0. Asllani fanns med i startelvan men blev mållös och utbytt med tio minuter kvar att spela. Laget har nu en rejäl fördel inför returen.

Caroline Seger – 18/7
Fanns med från start i CL-semin mot Wolfsburg. Spelade nittio minuter och laget har nu en stor möjlighet att ta sig hela vägen fram till final där förmodligen Frankfurt väntar.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 18/28
Stor hjälte för Lyon då hon klev fram och avgjorde cupfinalen mot Montpellier med ett vackert mål i slutet av finalen. Anfallaren lämnades ensam i straffområdet och kunde med en välriktad volley skjuta hem titeln för Lyon.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 18/11
Stod för ett drömmål mot Lyon i cupfinalen när hon sköt in 1-0 med ett stenhårt skott i nättaket. Landslagsmittfältaren firade med en målgest som liknade ett flygplan. Men längre än så skulle Montpellier inte flyga i sitt cupäventyr. Lyon kom ikapp och avgjorde i slutet av matchen.

Linda Sembrant – 17/1
Spelade från start när Montpellier förlorade cupfinalen mot Lyon.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 7/1
Inledde på bänken i helgens 4-1-förlust hemma mot Telstar. Svenskan kom in med tio minuter kvar att spela men hade ingen möjlighet att göra något åt slutresultatet.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 21/0, 6 nollor
Efter förra helgens 7-1 vinst så följde Verona upp storsegern med ytterligare en. I helgen vann man mot Torres Calcio med 6-2 där Öhrström stod hela matchen. Leder serien en poäng före Brescia i en rafflande tabelltopp.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 19/1
Efter att ha gjort 16 mål på tre matcher så blev det inte lika målglatt i hemma matchen mot ligatrean Mozzanica. Brescia vann förvisso men man gjorde det bara med 2-1. Karlsson spelade från start och fanns sedan på planen under hela matchen.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 17/1
Åkte på en riktig käftsmäll i helgen då klubben förlorade sin första Champions League-match någonsin. 0-2 mot PSG där Fischer fanns med i startelvan. Har nu en brant uppförsbacke om man ska lyckas vända på den här returen.

Publicerad 2015-04-22 kl 20:38