SVENSKKOLLEN: Toivonen målskytt igen och Sam Larsson skadad

SVENSKKOLLEN. Kolla in hur det gått för de svenska spelarna utomlands i veckan som gått. Bland annat blev Ola Toivonen målskytt igen för sitt Rennes och Jimmy Durmaz för Olympiakos.

(Ligamatcher/Mål)

Belgien

Standard Liege

Astrit Ajdarevic - 6/1

Utanför den spelartrupp som den nye tränaren José Riga tagit ut inför matchen borta mot Zulte-Waregem. Det slutade till slut 1-1, vilket gör att laget ligger just nu på fjärdeplats i ligan som innebär en slutspelsplats.

Jiloan Hamad – 2/0

Hoppade in med sju minuter kvar att spela mot Zulte-Waregem. Fanns på planen i tre minuter innan hemmalaget Zulte kvitterade till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson – 18/0

Fick 90 minuter när hans Famagusta spelade 0-0 borta mot Ethnikos Achnas FC. Holgerssons lag var närmast segern då de brände en straff. Man tappar nu till de två topplagen och ligger en bit efter på en delad tredjeplats. De sex bästa cypriotiska lagen går vidare till slutspel.

Maic Sema – 3/0

Spelade från start när hans nya lag AEL Limassol FC mötte Ayia Napa FC. Laget vann med 3-0 och svensken spelade 90 minuter. Ligger nu sjua i serien med två poäng upp till slutspelsplats. Med två omgångar kvar av den cypriotiska ligan så lever ändå hoppet för Sema för en fortsatt säsong.

Swansea City

Modou Barrow – 7/0

Var utanför truppen i onsdagens förlustmatch mot West Bromwich Albion.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 25/3

Spelade från start i helgens FA-cup mot Bradford City. Sunderland förlorade överraskande mot skrällaget med 2-0. Larsson spelade hela matchen och drog på sig en varning i den första halvleken.

West Bromwich

Jonas Olsson - 4/0

Fanns på bänken i helgens FA-cupmöte mot West Ham där Bromwich krossade motståndet med hela 4-0. Svensken fick däremot se hela vinstmatchen från bänkplats.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 7/1

Startade lördagens match hemma mot Ipswich som man dock förlorade hemma med 2-1. Var relativt anonym i matchen och blev utbytt med fem minuter kvar.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 29/0

Fanns på planen hela matchen i helgens FA-cupmatch hemma mot Stoke som Blackburn vann med hela 4-1. Stod för en stabil insats och fick en sexa i betyg av Daily Mail.

Norwich City

Martin Olsson – 27/1

Spelade från start när hans Norwich besegrade Wolves på hemmaplan med 2-0. Blev utbytt på tilläggstid i laget som nu klättrar upp på playoff-plats i Championship.

Watford FC

Joel Ekstrand – 18/1

Tillbaka från skada och gjorde i lördags comeback mot Bolton. Nickade in 3-2-målet i 4-3-segern.”Trodde knappt jag skulle orka 90 minuter” sa han till Fotbollskanalen efteråt. Läs intervjun med Joel Ekstrand här.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Slitit av menisken i knät under en träning och blir nu borta i upp mot åtta veckor. Ett hårt slag mot den svenska U21-landslagsmannen som precis flyttat till England från Holland.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 32/0

Började på bänken i helgens cupmatch mot Inter Turku. Matchens slutade 3-3 och Friberg Da Cruz blev inbytt istället för Philip Sparrdal-Mantilla med en kvart kvar att spela. Laget kom sist i sin cupgrupp och är ute ur den finska cupen.

Josef Ibrahim – 12/1

Fanns med från start i cupmatchen mot Inter Turku. Blev senare utbytt med åtta minuter kvar att spela.

Philip Sparrdal-Mantilla – 0/0

Djurgårdstalangen har precis skrivit på för IFK Mariehamn och gjorde i helgen sin första match i cupen mot Inter Turku. Mittbackens startade men blev utbytt med en kvart kvar att spela.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 20/1

Spelade från start i 0-0-matchen mot Lille. Spelade hela matchen men hans lag lyckades inte vinna trots att man var en man mer i en hel halvlek. Hult stod för en stabil insats på mittfältet där han numera tagit en given startplats.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 4/0

Blev återigen mållös när Bordeaux slog Saint-Etienne med 1-0. 22-åringen har fortfarande inte gjort något mål för sin nya klubb, och med den dyra prislappen på 30 miljoner så kommer pressen på anfallaren bara stiga. Levererade däremot flera fina framspelningar och är precis som i Malmö FF väldigt bra i själva spelet, något som dock kan glömmas bort av medier och supportrar. Se reportaget som Cmore gjorde med Kiese-Thelin förra veckan.

Rennes

Ola Toivonen – 18/6

Trots förra helgen ligamatch där Toivonen gjorde mål med en snygg volley fick han starta på bänken mot Toulouse. Svensken skulle däremot visa tränaren att hans beslut att peta Toivonen var felaktigt. Blev inbytt i 72:a minuten och bara efter att ha varit på plan i tio minuter kvitterade Toivonen matchen till 1-1. Toulouse gjorde senare 2-1 och vann matchen.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 17/11

PSG tappade viktiga poäng hemma mot Caen när man tappade sin 2-0-ledning till 2-2. Zlatan gjorde matchens första mål redan efter en minut och var på spelhumör. Fick efter målet visa upp sina nya tatueringar som är en är kampanj för FN:s världslivsmedelsprogram.

Grekland

PAOK

Olympiakos
Sotirios Papagiannopoulos – 3/0

Fick inte komma in i förlustmatchen mot Atromitos Athens. Såg hela 4-0-förlusten från bänken.

Jimmy Durmaz – 15/2

Formen fortsätter att peka uppåt för Durmaz som i helgen också blev målskytt i matchen mot Ergotelis FC. Svensken blev inbytt när det var en halvtimme kvar av matchen, och redan efter tio minuter hade Durmaz gjort 1-0 till Olympiakos.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 13/7

Spelade 90 minuter när hans lag besegrade OFI Crete FC på bortaplan. Berg har på slutet sviktat i sin målform och blev återigen mållös.

Emir Bajrami – 4/0

Skadekänningar har stoppat Bajrami från spel de senaste veckorna. Även denna vecka saknades Köping-sonen i matchtruppen. Ryktas vara på väg hem till Elfsborg.

Valmir Berisha – 0/0

Har det tufft i Grekland och är konstant petad ur matchtrupperna. Fanns inte med mot OFI Crete FC. Berättade ändå i veckan att han är kvar i Panathinaikos och kämpar för att ta en plats.

AEK Athen

Jakob Johansson – 7/0

Gjorde 90 minuter under söndagen när AEK Athen slog Acharnaikos på hemmaplan med 2-0. Man leder nu den grekiska andradivisionen med nio poäng.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 23/0, 6 nollor

Stod hela matchen mot Cambuur i helgen och tvingades släppa in två mål.

Sam Larsson – 14/5

Har den senaste tiden visat strålande form i Holland. Men i helgen när laget mötte Cambuur klev svensken ut skadad och det såg ut som att han drog baksida lår. De första rapporterna säger att skadan är allvarlig och kommer att hålla borta svensken från spel under ett tag.

Simon Thern – 6/1

Spelade från start när Heerenven förlorade borta mot SC Cambuur med 2-1. Blev utbytt i paus och fick bara 45 minuter på planen.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 12/1

Fick se sitt lag besegra Feyenoord på hemmaplan från bänken. Laget vann med 2-0 men Avdic fick aldrig chansen att komma in på planen.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1

Har enligt holländska medier kommit överens med klubben redan nu att inte förlänga sitt avtal som löper ut i sommar. Fick ingen speltid i helgens förlustmatch mot Ajax utan satt kvar på bänken under hela matchen.

FC Groningen

Simon Tibbling 6/0

Blivit en stor publikfavorit i Holland och hade en ny show i lördags. I matchen mot Excelsior så hade den förre Djurgårdsmittfältaren en passningsprocent på hela 98%, då han ändå slog 96 passningar. Matchen slutade 1-1 och mittfältaren spelade hela matchen. Groningen ligger tia i ligan.

Rasmus Lindgren - 12/0

Har haft svårt att ta en plats efter att Simon Tibbling anlänt till Groningens mittfält. Men fick i lördags chansen från start bredvid Tibbling och fick spela hela matchen.

Dino Islamovic – 8/0

Var petad ur matchtruppen mot Excelsior och fick se matchen från läktaren.

Willem II

Samuel Armenteros – 19/9

Fick starta som vänstermittfältare och förlorade borta mot Vitesse med 2-0. Svensken spelade hela matchen men blev mållös ifrån sin ovanliga position.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 16/0

Går skadad med en lårkaka och var inte med i den trupp som ställde upp mot serieledaren PSV Eindhoven. Utan Elm så förlorade laget med 4-2 på hemmaplan och halkar nu ner till en fjärdeplats i tabellen vilket betyder ett missat Champions League-kval.

Muamer Tankovic – 19/5

Fick hoppa in med tjugo minuter kvar att spela. Men matchens alla mål var redan gjorda när svensken kom in och Tankovic förmådde inte att ändra matchbilden.

Mattias Johansson – 20/1

Som vanligt så fick Johansson spela 90 minuter och gjorde en bra insats. Fick ändå vara med och släppa in fyra mål bakåt mot PSV som vann med 4-2.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 9/0

Blev inbytt med tjugo minuter kvar att spela. Men då hans lag redan ledde med 4-2 så gick hans uppgift mest ut på att spela av matchen när han kom in.

Vitesse

Abiola Dauda – 16/6

Vill enligt serbisk press lämna Vitesse för att få mer speltid. Då de flesta fönstren är stängda så är Sverige ett av få alternativ just nu för Dauda. Fick hoppa in på tilläggstid i helgens match mot Willem II

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 14/1

Skadad efter att en lagkamrat slagit till honom under träning och svensken brutit käkbenet. Har fått tillåtelse att träna på egen hand av klubben och är för tillfället hemma och specialtränar med Nebaz Kurban.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0

Laget vann hemma mot Hapoel Tel Aviv, men ingen Askling i truppen.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 8/3

Skulle spelat cupmatch mot Ironi Kiryat Shmona. Men efter kraftiga skyfall så var det snarare en leråker som mötte lagen när de kom till arenan. I ett gemensamt beslut så bestämde man sig för att skjuta upp matchen till senare.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 9/2

Fick chansen från start när Napoli besökte Sicilien och Quaison stod för en stark insats. Tog sig förbi två gubbar och levererade en hockeyassist fram till Franco Vazquezs 2-0-mål. Svensken hyllades i italienska medier dagen efter och bland annat Gazzetta dello Sport gav mittfältaren betyget 7.

Cagliari

Albin Ekdal – 22/4

Fortsätter att kämpa med sitt Cagliari för att undvika nedflyttning. På söndagen gästade man Torino och fick med sig 1-1 efter att båda lagen gjort mål i den första halvleken. Ekdal spelade hela matchen ifrån sin defensiva mittfältsroll.

Torino

Alexander Farnerud – 13/1

Efter fyra raka vinster så tappade Torino poäng hemma mot bottenlaget Cagliari. Farnerud  missade dock matchen då han låg hemma med influensa. Hoppas kunna krya på sig inför veckans match i Europa League.

Pontus Jansson – 5/0

Kvar på bänken under hela matchen borta mot Torino. Har svårt att ta en plats nu när laget går fram som ett tåg i ligan.

Udinese

Melker Hallberg – 8/3

Gjort storsuccé den här veckan, men egentligen utanför planen då han briljerade med sina italienska kunskaper efter bara ett halvår i landet. På planen fick han inte chansen att briljera, utan fick vara kvar på bänken under hela förlustmatchen mot Lazio.

Malta

Qormi FC

Billy Berntsson – 3/0

Laget vann i helgen med hela 7-0 i cupen mot Sirens. Berntsson var inte en av målskyttarna.

Alexander Nilsson – 1/0

Laget vann i helgen med hela 7-0 i cupen mot Sirens. Nilsson gjorde ett av målen.

Polen

Lech Poznan

Kebba Ceesay 0/0

Fortsätter rehabilitera en knäskada som hållit honom borta i nästan ett år från fotbollen. Fanns därför inte med i helgens match när Poznan kryssade borta mot MKS Pogon Szczecin.

Portugal

Benfica

Victor Nilsson Lindelöf  - 24/0

Har denna säsong bara fått göra ett inhopp med A-laget i den portugisiska cupen. I helgen var han återigen petad från Benficas matchtrupp och fick istället spela från start när reservlaget vann hemma mot Oliveirense.

Schweiz

FC Aarau

Richard Magyar – 0/0

Magyar satt på bänken utan att få komma in i helgens förlustmatch mot FC Vaduz. Har ännu inte fått göra debut i den schweiziska ligan.

Dusan Djuric – 12/1

Fanns med från start för Aarau när laget torskade hemma mot FC Vaduz. Då en lagkamrat tidigt drog på sig två gula kort tvingades tränaren ändra om laget och bytte ut svensken i paus.

FC Basel

Behrang Safari – 15/0

Blev utbytt redan i den första halvleken då målvakten blivit frilägesutvisad. Basel kunde däremot kvittera efter straffmålet och matchen slutade 1-1.

Young Boys

Alexander Gerndt – 2/0

Blev inbytt med tjugo minuter kvar att spela i 4-2-segern mot Grasshopper Club Zurich. Fick vara på plan och bevittna gästernas sista reducering. Young Boys tar i och med segern in på Basel i ligatoppen och ligger nu bara åtta poäng bakom.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 17/6

Det är just nu en jobbig tid för Guidetti i Skottland. Den dåliga målproduktionen har placerat honom på bänken med enbart kortare inhopp i matcherna. Men i helgen fick han inte ens komma in mot St Johnstone som Celtic vann med 2-1.

Mikael Lustig – 5/2

Skadad och missar Europa League-matchen mot Inter i veckan. Lär bli borta i tre-fyra veckor enligt tränaren Ronny Deila, vilket gör att även returen mot Inter är i fara.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 12/7

Laget fortsätter gå som ett tåg i den skotska andraligan. Denna helgen gjorde man det utan Farsta-sonen som inte fanns med i matchtruppen på grund av känning i baksida lår.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 19/0, 3 nollor

När Kasimpasa i helgen mötte Kardemit Karabükspor så fanns den svenska landslagsmålvakten inte med i matchtruppen. Efter 47 raka ligamatcher med sitt lag så var svensken petad. Men efter matchen kom det turkiska uppgifter om att Isaksson drabbats av en skada, något som inte bekräftats ännu. Kasimpasas andramålvakt klev in och blev matchhjälte när han höll nollan och räddade dessutom en straff.

Orduspor

Martin Mutumba – 5/0

Säger till Fotbollskanalen att han inte fått lön på fyra månader och planerar att lämna klubben. Har den senaste veckan befunnit sig i Sverige samtidigt som han brutit samarbetet med sin agent. Fanns därför inte med i truppen när Orduspor vann sin första match sedan den 2 december.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 16/1

Byttes in med nio minuter kvar att spela i toppmötet borta mot Besiktas. Fick under sin tid på plan bevittna Demba Ba skjuta in det avgörande målet för Besiktas på tilläggstid.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 15/1

Laget spelade i veckan cupmatch mot Eskisehirspor och vann med 3-0. Celik startade men blev utbytt med en kvart kvar att spela.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 3/0

Fanns inte med i truppen när Trabzonspor slog Basaksehir i helgen. I och med segern så är nu laget på en femteplats och kämpar om den sista Europaplatsen som Bursaspor just nu besitter på.

Mersin

Loret Sadiku – 16/1

Fanns inte med i truppen i helgens 4-0-seger borta mot Caykur Rizespor.

Abdul Khalili – 18/1

Spelade från start i matchen mot Rizespor och spelade hela matchen. I och med segern så blandar sig nu laget in i kampen om den sista europaplatsen.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

Brutit foten och jobbar nu för att komma tillbaka. Blev i veckan ett hett diskussionsämne då turkiska medier kom med uppgifter om att tränaren Slaven Bilic uttryckt ett missnöje över svenskens fotbollskunskaper. Uppgifterna dementerades senare på Besiktas officiella hemsida.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0

Fanns inte med i matchtruppen när laget föll borta mot Akhisar Belediyespor

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 2/0

Fick hoppa in i 0-5-förlusten hemma mot Fenerbahce. Ingen rolig match att komma in i och Ayaz var på planen när bortalaget gjorde sina två sista mål.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 15/1

Hamnade mitt i publikkaoset under derbyt mot Köln då flera supportrar stormade planen. Scenerna uppstod efter att Mönchengladbach gjort ett frisparksmål på tilläggstid och avgjort matchen. Hrgota byttes in i matchen med tio minuter kvar att spela.

Oscar Wendt – 13/1

Var på bänken för första gången på länge och fick inte komma in i derbyt mot FC Köln.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 16/1

Spelade 90 minuter när Hannover 96 förlorade hemma mot Paderborn. Hemmalaget tog ledningen men i den andra halvleken så vände gästerna matcherna.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 4/0

Startade för Mainz i bortamatchen mot Borussia Dortmund som man förlorade med 4-2. Svensken spelade hela matchen när man tappade viktiga poäng och är nu inblandade i bottenstriden igen.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 2/0

Har under veckan fått ny tränare efter att Alexander Zorniger avgått med omedelbar verkan. Spelade 90 minuter när Leipzig i helgen förlorade hemma mot Frankfurt. Laget har nu åtta poäng upp till uppflyttningskval.

VfL Wolfsburg II

Amin Affane 17/9

Ännu inte fått debutera hos klubbens A-lag och fanns inte med i helgens trupp mot Eintracht Frankfurt. Spelar istället hos Wolfsburgs reservlag som i helgen vann mot Hamburger SV II med 3-1.

Österrike

Wiener Neustadt

Philip Hellquist – 1/0

Startade sin första match för jumbolaget när man tog emot RB Salzburg på hemmaplan. Hellquist fick 83 minuter på plan men blev mållös i 0-2-förlusten.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 16/13

Spelade igår cupmatch borta mot Guingamp där svenskan kom in i den andra halvleken. Matchen slutade 1-1 och gick därefter till straffar. Asllani satt sin straff men PSG förlorade och är ute ur den franska cupen.

Caroline Seger – 17/7

Spelade hela cupmatchen mot Guingamp och satte sin straff under straffläggningen.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 16/24

Lyon tog minst sagt en promenadseger i den franska cupen då man besegrade division 2-laget AS Véore Montoison med hela 12-0. Lotta Schelin blev inbytt i paus vid ställningen 7-0, men blev mållös.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 16/10

Hade inga som helst problem i den franska cupen när man i helgen besegrade ETG Ambilly FC med 5-0. Jacobsson kom in i den 55:e minuten gjorde matchens sista mål.

Linda Sembrant – 16/1

Fick sitta kvar på bänken i helgens cupmatch mot Ambilly.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson 3/1

Spelade från start i helgens ligamatch mot RKHVV när man vann med 5-1. Johnsson gjorde sitt första mål i Heerenveen-tröjan.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 14/0, 3 nollor

Var i helgen bänkan när laget besegrade Pordenone med 7-0 på hemmaplan. I och med segern så fortsätter man att haka på Brescia i ligatoppen.

Brescia Calcio

Maria Karlsson 15/1

Spelade hela matchen när hennes Brescia besegrade Orobica på bortaplan med 6-2. Den svenska ytterbacken gjorde matchens sista mål på tilläggstid, vilket var hennes första mål för säsongen.

Tyskland

VfL Wolfsburg

Nilla Fischer – 15/0

Ligauppstart i helgen där Wolfsburg tog emot Bayer Leverkusen och vann med 5-0. Nilla Fischer spelade hela matchen.

Ligor som har uppehåll

Danmark – Uppehåll i den danska ligan fram till 20:e februari

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 16/0, 9 nollor

Skulle spelat träningsmatch i helgen mot Hobro IK, men fick ställas in på grund av dålig plan.

Joel Allansson – 0/0

Mikael Ishak – 13/5

Viktor Lundberg – 17/5

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 0/0

Förlorade genrepet inför den danska ligaupptakten mot norska mästarna Molde med 2-0. Dahlin stod från start men blev utvisad i den andra halvleken då han drog på sig sitt andra gula kort.

Skulle fått se det röda kortet redan i den första halvleken då han tog med händerna utanför straffområdet, men då det var en träningsmatch förvandlade domaren det röda kortet till ett gult. När han däremot drog på sig även ett andra gula kort hade domaren inget val.

Petter Andersson – 12/2

Spelade 71 minuter mot Molde innan mittfältaren blev utbytt.

Kristoffer Olsson – 6/0

Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Satt på bänken under hela FCK:s träningsmatch mot IFK Göteborg. Har ryktats på väg hem till Sverige då just IFK velat byta honom mot John Alvbåge.

Ludwig Augustinsson – 0/0

Var från start mot sin gamla klubb när FCK spelade 1-1 mot IFK Göteborg. Blev utbytt i den 74:e minuten.

Per Nilsson – 6/0

Blev inbytt i den 74:e minuten och fick en kvart på planen.

Mikael Antonsson – 14/0

Startade matchen på plan och spelade sedan 90 minuter.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 0/0

Fick ingen speltid när Ålborg under fredagen genrepade inför den danska ligan mot Odd Grenland.

Andreas Blomqvist – 0/0

Fick inte heller någon speltid mot Odd Grenland.

Bröndby IF

Johan Elmander – 12/1

Laget vann sitt genrep inför den danska ligan när man slog New York City FC med 2-0. Elmander startade men blev mållös.

Johan Larsson – 0/0

Fanns också med i startelvan mot New York City FC och stod en stabil defensiv insats där laget höll nollan.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 11/0

Spelade 78 minuter i det mållösa genrepet mot Kalmar FF.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 0/0

Fanns med från start när Esbjerg genrepade inför danska ligan mot Vendyssel FF och vann med 2-0. Friberg spelade 90 minuter

Robin Söder – 12/3

Spelade 90 minuter mot Vendyssel FF men blev mållös.

Michael Almebäck – 0/0

Blev inbytt i paus mot Vendyssel FF och fick vara en del av det defensiva försvarsspel som höll nollan.