Tung smäll för City i toppstriden - Everton tog förkrossande seger på Goodison Park

Manchester City åkte på en ny tuff smäll i Premier Leagues toppstrid.
0-4-förlusten är City-tränaren Pep Guardiolas största förlust någonsin i ligaspel.
- De gjorde mål på sin första chans men vi kunde inte göra det, säger Guardiola efter matchen.

Manchester City slåss i den jämna toppstriden i Premier League och behövde en seger mot Everton för att återigen ta sig upp bland topp fyra. I stället blev det en ny förlust, den andra på de tre senaste ligamatcherna.

Efter tolv minuters spel fick Raheem Sterling en jättechans i straffområdet. Engelsmannen försökte dribbla sig förbi målvakten Joel Robles, som sträckte ut benet och Sterling föll. 22-åringen tittade långt efter domaren och blev rasande när denne inte blåste för straff.

Hemmalaget kunde istället ta ledningen i den 34:e minuten när Romelu Lukaku disitinkt tryckte in ett inspel från Kevin Mirallas till 1-0.

Direkt i inledningen av den andra halvleken dubblade Mirallas Evertons ledning. Med ett fint placerat avslut överlistade han Claudio Bravo och satte 2-0 vid den bortre stolpen.

Med drygt tio minuter kvar ökade Everton på till 3-0, när den 18-årige talangen Tom Davies fick bollen i mål med en chipp.

På stopptid satte Everton även 4-0 genom det 19-åriga nyförvärvet från Charlton, Ademola Lookman, som fick näta i sin debut för sin nya klubb.

Förlusten var Pep Guardiolas största någonsin i ligaspel som tränare, och gör att City ligger kvar på femte plats i tabellen. Rivalen Mancheser United har senare i dag chansen att gå om vid en eventuell femmålsseger mot Liverpool.

- Vi kunde ha fått en straff för tacklingen som gjordes på Raheem (Sterling) när han kom en-mot-en med målvakten. De gjorde mål på sin första chans men vi kunde inte göra det, och det är inte bara i dag det händer, det har varit så nästan hela säsongen. Det är tufft för spelarna att hantera den situationen igen, säger Guardiola till klubbens hemsida.

Everton ligger alltjämt sjua, sex poäng bakom United med en match mer spelad.

Lagens startelvor:

Everton: Joel - Baines, Williams, Funes Mori, Holgate, Coleman - Barry, Davies, Mirallas - Barkley, Lukaku.

Manchester City: Bravo - Sagna, Stones, Otamendi, Clichy - Yaya Toure, Zabaleta - Sterling, De Bruyne, Silva - Aguero.