TV: Aguero fyramålsskytt i match med fyra straffar

Det blev en galen toppmatch på Etihad Stadium. Sergio Aguero gjorde fyra mål för hemmalaget i en match med fyra straffar.

Stormötet mellan Manchester City och Tottenham blev en händelserik tillställning. Efter 13 minuter inledde Sergio Aguero målskyttet för hemmalaget. Tottenhams Christian Eriksen kvitterade kort därefter.

Sedan följde en straffkavalkad. I den 20:e minuten satte Sergio Aguero dit bollen från elva meter. När han fick chansen från straffpunkten drygt tio minuter senare hade han inte samma lycka, argentinaren brände straffen. I den andra halvleken var det Tottenhams tur att missa från elva meter. Roberto Soldado, som satt sina fyra tidigare straffar i Premier League, fick se ett löst skott räddas av Joe Hart.

Istället var det City som skulle utöka ledningen när man fick sin tredje straff efter att Federico Fazio orsakat straff och blivit utvisad i den 67:e minuten. Aguero fick förtroendet igen trots den tidigare missen och var den här gången bombsäker och satte dit sitt hattrick.

I den 75:e minuten knorrade argentinaren in sitt fjärde mål för kvällen när han med ett snyggt skott överlistade Hugo Lloris.

Manchester City vann med 4-1 och klättrade till en andraplats i tabellen. Aguero gick med sina fyra mål upp på totalt nio vilket innebär delad skytteligaledning med Diego Costa.

Publicerad 2014-10-18 kl 15:40