TV: Arsenal höll undan i derbyt mot QPR

Arsenal dominerade i derbyt mot QPR på Boxing Day - men ett rött kort var nära att sätta käppar i hjulet.

Arsenal satte igång derbyt i ett fasligt tempo och pressade från första stund på för ett tidigt ledningsmål. Och man fick chansen - Alexis Sanchez blev fälld och domaren pekade på straffpunkten. Alexis tog hand om straffen själv men bollen blev alldeles för lös för att inte räddas av målvakten Robert Green.

Men Alexis skulle få sin revansch. I den 37:e minuten kom chilenaren fri i den bortre delen av straffområdet samtidigt som vänsterbacken Kieran Gibbs fick till ett fint inlägg. Bara för Alexis att sätta till pannan och därmed stod det 1-0.

I den 53:e minuten jagade Oliver Giroud efter bollen i QPR:s straffområde men hamnade i en duell med Nedum Onuoha. Något som irriterade fransmannen som gick fram till Onuoha och satte sin panna mot Onuoahs panna. Den engelske backen föll till marken och Giroud fick rött kort direkt.

QPR bytte in offensiva krafter men istället för en kvittering blev det en utökning av ledningen genom Tomas Rosicky. Snyggt framspelad av matchens förgrundsfigur Alexis Sanchez.

I den 79:e minuten föll QPR:s Junio Hoilett ganska enkelt i Arsenals straffområdet men domaren Martin Atkinson pekade på straffpunkten. Därefter var Charlie Austin säkerheten själv från elva meter och reducerade till 2-1.

QPR låg på för en kvittering men lyckades inte få hål på Arsenal som vann med 2-1.

Se höjdpunkter från matchen i klippet ovan!

Publicerad 2014-12-26 kl 19:54