TV: Arsenal vände efter Adebayors utvisning

Tottenham tog lednignen genom Emanuel Adebayor - men efter att målskytten blivit utvisad vände Arsenal och vann Londonderbyt med 5-2.

Arsenal och Tottenham gör upp om norra London. Arsenal mönstrade en ganska väntad elva medan Andre Villas Boas gav Hugo Lloris chansen från start för första gången i ligan, samtidigt som han satsade på två anfallare med Defoe och Adebayor på topp.

Det hettade till rejält efter drygt åtta minuter när William Gallas hade en boll i mål, men domaren vinkade för offside. men bara en och en halv minut senare satt bollen i nät igen bakom Szczesny och den här gången var det godkänt. Arsenalförsvaret fick inte grepp om Defoe som löpte på en långboll. Skottet räddades av Szczesny men returen hamnade framför fötterna på före detta Arsenalanfallaren Adebayor som kunde säta 1-0 till gästerna.

Och sju minuter senare får Adebayor direkt rött kort efter att ha gjort en vårdslös tackling med sulorna före mot Santi Cazorla. Arsenalspelarna blir vansinniga och domare Howard Webb visar ut Tottenhamanfallaren.

Med en man mer satte Arsenal press på Tottenham och när Walcott tog sig runt Naughton på snio högerkant nådde han Mertesacker med inlägget och tysken kunde med huvudet skickligt placera in bollen bakom Lloris.

Och Arsenal fortsatte pressen.i 42:a minuten drev Arteta bollen in i straffområdet och trots att skottet blev misslyckat touchade det på Podolski och ffortsatte in i mål på ett snöpligt sätt förbi Lloris. Och bara några minuter senare utökade Arsenal. Precis innan halvtid gjorde Giroud 3-1 för gästerna och från underläge 0-1 stod det helt plötsligt 3-1 i Arsenals favör.

Och Arsenal fortsatte utöka sin ledning i andra halvlek. Efter en timmes spel gjorde Santi Cazorla 4-1 efter att Giroud förlängt en inspark till Walcott som i sin tur spelade fram podolski som från vänsterkanten hittade Cazorla.

Med ungerfär 20 minuter kvar av matchen gav Gareth Bale Totenham hopp igen. Sandro nickade fram bollen till bale som satte fart och bröt inåt i banan och efter en rusch avlossade han ett fint skott med sin högerfot som hittade in i Szczesnys vänstra hörn.

På tilläggstid hittar Oxlade-Chamberlain intill Walcott som varit mycket bra under matchen. I höjd med straffpunkten gör Walcott inget misstag och punkterar definitivt derbyt.

MINUT FÖR MINUT-RAPPORT HÄR

Arsenal: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen; Arteta, Wilshere; Walcott, Cazorla, Podolski; Giroud.

Avbytare: Mannone, Jenkinson, Santos, Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Arshavin.

Tottenham: Lloris; Walker, Vertonghen, Gallas, Naughton; Lennon, Sandro, Huddlestone, Bale; Adebayor, Defoe.

Avbytare: Friedel, Dawson, Livermore, Townsend, Carroll, Dempsey, Sigurdsson.

Publicerad 2012-11-17 kl 20:35