TV: Harry Kane bröt måltorkan i Tottenhams vändning

Harry Kanes måltorka är över. Anfallaren stod för ett av målen i Tottenhams mäktiga vändning mot Manchester City.

Manchester City tog ledningen på White Hart Lane i London — sedan gjorde Tottenham fyra raka mål.

Och körde över serieledaren i Premier League, 4—1, inför lyriska hemmafans.

Kevin De Bruyne gav gästande Manchester City ledningen i den 25:e minuten. Belgaren var knappt offside på Yaya Tourés djupledspassning — men den assisterande domaren höll sin flagga nere och målet godkändes.

Öppningsmålet var förlösande, spelet blev öppnare och lagen kom allt oftare till bra avslutningslägen. Och på tilläggstid i den första halvleken kvitterade Tottenham.

Mittfältaren Eric Dier sköt ett välplacerat pressat skott invid City-målvakten Willy Caballero högra stolpe. Noterbart är att Tottenhams högerback Kyle Walker var solklart offside i upprinnelsen till 1—1-målet.

- Ett viktigt mål från Eric, vi gick vidare därifrån, säger Harry Kane i Viasat.

Kanes första mål
Efter paus trummade hemmalaget på.

Toby Alderweireld nådde högst på en frispark från Erik Lamela och gjorde 2—1 fem minuter in i den andra akten. Tio minuter senare stötte Harry Kane in sitt första mål för säsongen. Christian Eriksens frispark träffade ribban och stjärnanfallaren kunde enkelt sätta returen i ett vidöppet mål.

- Det har snackats mycket (om målnollan), men jag har bra självförtroende och vet vad jag kan, säger Kane och fortsätter:

- Ibland behöver man lite tur som anfallare.

Lamela var sedan iskall när han lurade City-spelarna Martin Demichelis och Caballero — höll i bollen länge och sköt 4—1.

Touré utbytt
Manchester Citys mittfältskugge Yaya Touré haltade av planen tio minuter in i den andra halvleken.

Segern gör att Tottenham klättrar i Premier League-tabellen och närmar sig toppen. Londonlaget är tre poäng bakom ledande Manchester City, som efter fem inledande segrar nu har två taka förluster i ligan.

Publicerad 2015-09-26 kl 19:32