TV: Jonas Olsson sekunder från att bli hjälte - Origi kvitterade i 96:e

Jonas Olsson var bara sekunder från att bli matchhjälte för sitt West Bromwich på Anfield.
Divock Origi skulle dock snuva svensken på hjälterollen med sitt kvitteringsmål i den 96:e minuten.
- Det känns som en förlust även om det är en bra poäng, säger Olsson till Viasat.

Efter förlusten mot Newcastle senast var det tillsynes ett revanschsuget Liverpool som sprang ut på Anfield under söndagseftermiddagen.

Jürgen Klopps mannar tryckte omgående tillbaka Jonas Olsson och hans West Bromwich vilket resulterade i att Liverpool tidigt i matchen skapade flera vassa målchanser.

Bland annat hade Coutinho ett bra läge att öppna målskyttet men brassens avslut gick tätt över ribban.

Coutinho skulle i stället ha ett finger med i ledningsmålet. Brassen spelade in bollen till Lallana som behärskat nickade ner bollen till en framrusande Henderson som från nära håll tryckte in 1-0.

Ledningen blev dock inte långvarig och knappt tio minuter senare kunde Craig Dawson slå in kvitteringen efter att Mignolet inte lyckats få bort bollen vid en hörnspark.

I slutet av den första halvleken uppstod det rejäl kalabalik efter att Jonas Olsson hållit sig framme och tryckt in bollen i mål.

Efter att Olsson tillsammans med sina lagkamrater hunnit fira målet en god stund ändrade domaren sig och dömde bort målet.

Reprisbilderna visar att domaren gjorde rätt då Olsson var i en offsideposition och det var oavgjort i halvtid.

- Det var korrekt att döma bort målet och jag tror det dröjde så länge då linjedomaren inte var säker på vem det var som var sist på bollen, säger Jonas Olsson till Viasat.

Jonas Olsson skulle dock inte ge sig och med 20 minuter kvar att spela höll han sig återigen framme och denna gång använde han huvudet för att sätta 1-2-målet bakom Mignolet.

Kort efter Olssons mål tvingades Liverpools Dejan Lovren bäras ut på bår efter en otäck närkampssituation där det blödde kraftigt från kroatens knä.

Liverpool slängde sig sedan med allt de hade framåt för att kvittera och Klopps mannar fick åtta stopptidsminuter på sig att för att hitta 2-2-målet.

När Jonas Olsson bara var sekunder från att bli matchhjälte slog dock Divock Origi till.

Belgarens skott letade sig via Gareth McAuley hela vägen in i mål och Liverpool såg till att undvika en ny förlust.

- Det känns som en förlust även om det är en bra poäng vi får med oss. Vi förlorade ju två poäng där, men man får inte glömma att vi tog en poäng i en av de absolut tuffaste bortamatcherna, säger Olsson.

Målet på Anfield var Olssons första ligamål den här säsongen.

Se Jonas Olssons mål i sportsändningen ovan.