TV: Leicesters bakslag i titeljakten - Spurs kan komma ikapp

Leicester tappar mark i jakten på ligaguldet i England. Tack vare Craig Gardners magnifika frispark klarade West Bromwich 2-2 och fick med sig en poäng från bortamötet.

Leicester är årets succélag i Premier League, och toppar tabellen med tolv omgångar kvar att spela. Men tisdagens hemmamatch mot WBA blev ett bakslag. Redan efter elva spelade minuter slog gästerna till, när José Rondon hittade nätet bakom Kasper Schmeichel, och satte 1-0 för gästerna.

Efter en halvtimmes spel kom kvitteringen, och det var Jonas Olsson som blev olycksgubbe för West Brom. Den svenske mittbacken träffades av ett skott på foten, och råkade styra in bollen i eget mål. En situation som gav Leicester ny energi och kort senare var skyttekungen Jamie Vardy nära att ordna fram ledningen åt klubben, men hans nickavslut träffade ribban.

Målet skulle dock komma för hemmalaget, precis före pausvilan. Riyad Mahrez vinklade ner bollen elegant till Andy King som tryckte in den till 2-1 för Leicester när klockan passerat 45-minutersstrecket med några sekunder.

Men glädjen blev kortvarig. Knappt hade andra halvlek startat förrän WBA kom tillbaka och kvitterade, efter en fantastiskt fin frispark från Graig Gardner som helt ställde Kasper Schmeichel i mål. Bollen satt perfekt i krysset och den danske keepern var chanslös.

Leicester jagade frenetiskt i slutet och på ett inlägg från Vardy var Shinji Okazaki nära att sätta 3-2, men nicken från den japanske landslagsmannen träffade ribban. Slutskedet av matchen handlade bara om hemmalaget, men trots att Leicester matade in bollar i offensivt straffområde lyckades de aldrig komma igenom och få in något segermål. Närmast var Leonardo Ulloa som med sekunder kvar fick se sitt avslut från nära håll stryka utanför stolpen.

Krysset utgör goda nyheter för Tottenham och Arsenal, där särskilt de förstnämnda har häng på serieledaren. Med en match mindre spelad ligger "Spurs" tre poäng bakom Leicester, och Londonrivalen "Gunners" parkerar på tredjeplatsen med ytterligare tre poäng färre.

En som, lite oväntat, verkar hoppas att Leicest drar det längsta strået till sist är WBA:s manager Tony Pulis. Vid sin presskonferens efter slutsignalen konstaterade han att motståndarlaget charmat honom med sin kämpaglöd.

- Jag är glad att vi fick till oavgjort, men nu när matchen är slut hoppas jag att de vinner ligan, säger Pulis.

West Brom: Foster; Dawson, McAuley, Chester, Olsson; Yacob, Gardner, Fletcher; Berahino, Sessegnon, Rondon.

Leicester: Schmeichel; Simpson, Huth, Morgan, Fuchs; Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton; Okazaki, Vardy.