TV: Liverpool vann igen - efter anfallsparets lekstuga

Liverpools offensiv fortsätter att se vass ut. I 3-1 segern mot Crystal Palace gjorde såväl Daniel Sturridge som Luis Suarez mål igen.

Efter dagens 3-1 vinst mot Crystal Palace gick Liverpool upp i tillfällig serieledning. Liverpool bjöd på en underhållande match, framförallt under den första halvleken då anfallsparet Luis Suarez och Daniel Sturridge hade uppvisning.

Målfirman Suarez/Sturridge har nu gjort fem mål tillsammans på två matcher. I bortamatchen mot Sunderland gjorde Suarez två och Sturridge ett och mot Palace gjorde de båda ett mål var.

I den 14:e minuten fick Suarez bollen inne i straffområdet, dribblade av någon spelare och tappade balansen. Men trots att han låg ner lyckades uruguayanen få in bollen bakom Speroni i Crystal Palace-målet.

Ett par minuter senare visade den andra anfallsstjärnan, Daniel Sturridge, att han inte ville vara sämre. Efter att ha skojat med Palace-försvararna smällde Sturridge dit 2-0 för Liverpool. I det här läget var det många som var säkra på Liverpoolseger, framförallt eftersom klubben inte förlorat en enda av de 313 Premier League-matcherna de haft ledningen med två mål i.

I den 38:e minuten fick Raheem Sterling en boll i djupled och den unge mittfältaren blev neddragen. Huvuddomaren friade men linjedomaren menade att det var straff. Straffen tog Steven Gerrard hand om och 3-0 var ett faktum. Gerrard har därmed gjort mål 15 säsonger i rad för Liverpool.

Liverpools ledning kunde varit ännu större efter den första halvleken då Crystal Palace försvar var vidöppet.

I den andra halvleken kontrollerade Liverpool tillställningen och kunde gjort ett par mål till. Men det var istället bortalaget som gjorde den andra halvlekens enda mål, då genom inbytte Dwight Gayle som nickskarvade in en frispark.

Liverpool leder nu Premier Legaue med sina 16 poäng, en poäng före Arsenal som har en match mindre spelad. Nästa match för Liverpool är borta mot Newcastle, efter landslagsuppehållet.

Se Sporten med Liverpools match mot Crystal Palace. PL-målen kommer 7.40 in i sändningen

Publicerad 2013-10-05 kl 20:50